Θέατρο

Ανακοίνωση της θεατρικής ομάδας του Π.Σ. «Το Αιτωλικό»

pol-omada-syllogou-aitoliko
Με αφορμή την δημιουργία νέας θεατρικής ομάδας στο Αιτωλικό, η  Θεατρική Ομάδα του Π.Μ.Σ. «Το Αιτωλικό» ανακοινώνει πως δεν αποσπάστηκε από το Σύλλογο ενώ προχωρά και σε κάποιες επισημάνσεις.«Πληροφορηθήκαμε μέσω του διαδικτύου τη δημιουργία μιας νέας θεατρικήςομάδας στην πόλη μας με το όνομα “στη σκηνή”. Αρχικά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα αυτή προσπάθεια. Θα πρέπει ωστόσο, να διευκρινιστούν κάποια σημαντικά θέματα πουαφορούν την ενημέρωση του κοινού της πόλης μας, των μελών του Συλλόγου μας,των συνεργατών και των χορηγών μας.1. Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού είναι αυτή που  δημιουργήθηκε  το 2008 (υπάρχει και το σχετικό πρακτικό συνεδριάσεων υπʼ αριθμό Πράξη1η/12-1-2008 (Προεδρεύων Γ. Κομζιάς, αντιπρόεδρος Α. Σκύρλας, Γραμματέας Κ. Κοτσόργιου)  κάνοντας πράξη ακόμη έναν στόχο που προβλέπονταν στο καταστατικό του Συλλόγου. (περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδρυση της ομάδας μπορείτε να δείτε εδώ)

Η  αναφορά ότι  υπήρξε διάλυση ή απόσπαση της σε έναν άλλο φορέα, δεν ισχύει και είναι ψευδής.

Η Θεατρική Ομάδα τουΠολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού συνεχίζει την θεατρικήτης πορεία με τα ίδια άτομα ως μέλη, ανεβάζοντας φέτος με επιτυχία τον”Λεπρέντη”, ενώ για το καλοκαίρι ετοιμάζει τη νέα της παράσταση καιτη διοργάνωση της 2ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων.

2. Η νέα αυτή Θεατρική ομάδα, ανήρτησε στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στηνοποία περιλαμβάνεισχεδόν  αυτούσιο, το οπτικοακουστικό υλικότης επίσημης ιστοσελίδας της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού &Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»(http://etolikotheater.weebly.com/), το  οποίο  αποτελεί μέρος τουκαταγεγραμμένου στα πρακτικά των συνεδριάσεων, οπτικοακουστικού
αρχείου του Συλλόγου. Προκύπτουν λοιπόν θέματα που αφορούν τηνχρησιμοποίηση υλικού, τουοποίου τα δικαιώματα χρήσης του, ανήκουν στον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό». Όλες οι θεατρικέςπαραγωγές μας, από το 2008 έως σήμερα συνοδεύονταν πάντα από έντυπουλικό, με γνωστοποιήσεις στους υπεύθυνους φορείς της τοπικήςΑυτοδιοίκησης, καθώς και με ανακοινώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικότύπο.  Όλα αυτά – και όχι μόνο – αποδεικνύουν σαφέστατα,  ποιος είναιο φορέας και ο νόμιμος δικαιούχος χρήσης του συγκεκριμένου υλικού.Θεωρούμε πολύ σημαντικό να τονίσουμε επίσης ότι στην εν λόγω ιστοσελίδα, αναφέρονται τα ονόματαατόμων-μελώνκαι επαγγελματιώνπου πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» καιδεν ανήκουν στη νέα ομάδα και θεωρούν ότι τοοπτικοακουστικό υλικό που τους αφορά, αποτελεί την συμμετοχή τους στηνΘεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»,στην οποία και παραμένουν,μη αποδεχόμενοι τον εαυτό τους ως συνεργάτες με οποιονδήποτε τρόπο, σεμια ομάδα η οποία δεν υπήρχε και που τώρα δημιουργήθηκε.


Η οικειοποίηση των συλλογικών κόπων και των προσπαθειών των μελώντης Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»στην ιστοσελίδα μιας άλλης νέας ομάδας που τώρα δημιουργήθηκε, μας ωθεί ναζητήσουμε την απόσυρση του οπτικοακουστικού υλικού, που ανήκει στηνεδώ και χρόνια δημοσιευμένη στο διαδίκτυο ιστοσελίδας μας και στο αρχείο του Συλλόγου μας. Η όποια αναφορά στην Θεατρική Ομάδα του Π.Μ.Σ. «Το Αιτωλικό» μπορεί να γίνει ως αναφορά συνεργασίας και μόνον.

 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»

Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας                       Ο Έφορος του Θεατρικού Τμήματος

Π. Ακρίδας                        Α. Περγαντή                           Α. Χαραλάμπους»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button