Άποψη

Ανακοίνωση- κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο

koi-polytexneioΗ ανακοίνωση αναλυτικά:

“Η Γραμματεία Αιτωλ/νίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία  στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια  και πορείες που οργανώνει την ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο  και στο Μεσολόγγι  για να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης  του λαού και της νεολαίας   στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου  ενάντια στη φασιστική Αμερικανοστήριχτη χούντα των συνταγματαρχών , δείχνει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εξεγερμένων ενάντια στη δικτατορία , στη λογική της υποταγής  και του συμβιβασμού , στην τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό.

Τα συνθήματα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ , ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  ήταν η προμετωπίδα  της αντιδικτατορικής  δράσης του λαού . 42 χρόνια μετά , παραμένουν επίκαιρα , έχοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις σημερινές συνθήκες  της κρίσης του συστήματος  και της άγριας εκμετάλλευσης  των εργαζόμενων και της νεολαίας από τα μονοπώλια , το μεγάλο κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ( ΝΑΤΟ- Ε.Ε. κ.α.) και τις κυβερνήσεις τους που μας οδηγούν σε καταστροφές και πολέμους

Γι’ αυτό και σήμερα μια λύση υπάρχει , ο δρόμος της ενότητας και της ταξικής πάλης για την ανατροπή του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού , να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του  και να γίνει αφέντης στον τόπο του, έξω από το ΝΑΤΟ , την Ε.Ε. , τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ 0 ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 7 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button