Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωση η Ένωση Αγρινίου κατά της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για το ΟΣΔΕ

koi-enosi-osdeΤην δίκη της απάντηση δίνει η Ένωση Αγρινίου, σχετικά με την λύση της συνεργασίας με την GAIA Επιχειρείν για το ΟΣΔΕ που έγινε γνωστή νωρίτερα σήμερα από την ίδια την GAIA (διαβάστε ΕΔΩ). Η Ένωση Αγρινίου ουσιαστικά επισημαίνει πως η GAIA αντιδρά σπασμωδικά , επειδή η Ένωση πρωτοστατεί στην ίδρυση ενός νέου φορέα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ που θα χρεώνει πολύ χαμηλότερα τους αγρότες σε σχέση με σήμερα.

Ουσιαστικά αυτό που επισημαίνει η Ένωση Αγρινίου είναι πως με ευθύνη της GAIA οι επιβαρύνσεις στο ΟΣΔΕ ήταν υπερβολικές, αν και σε παλιότερα ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα των υψηλών χρεώσεων στους αγρότες της περιοχής δεν είχε ποτέ υποστηρίξει κάτι τέτοιο. H GAIA πάντως στην ανακοίνωση της δεν έχει υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την λύση της συνεργασίας της με την Ένωση Αγρινίου.

Πάντως φαίνεται πως στην όλη υπόθεση υπάρχουν και νομικές διαστάσεις μιας και η GAIA αντιδρά με εξώδικα στους φορείς που θέλουν να συγκροτήσουν τον νέο φορέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αγρινίου:

“Σε κατάσταση πανικού το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις στην πρωτοβουλία δημιουργίας νέου Φορέα Συντονισμού, που θα απαλλάξει τους αγρότες από την έναντι  αδρής αμοιβής «προστασία» που τους παρέχει!

Η ανακοίνωση της εταιρίας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, είναι προφανές, ότι αποτελεί σπασμωδική ενέργεια των εκπροσώπων της ενόψει συγκρότησης νέου Φορέα Συντονισμού για τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ), στην ίδρυση της οποίας πρωτοστατεί ο συνεταιρισμός μας «Ένωση Αγρινίου», μαζί με άλλους συνεταιριστικούς φορείς, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των παραγωγών από τις υπέρογκες αμοιβές που επιβάλει και εισπράττει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο ανατέθηκε σ’ αυτή κατ’ αποκλειστικότητα.

Για να καταδειχθεί δε η κατάσταση που επικρατεί με το ισχύον καθεστώς εκτέλεσης του παραπάνω έργου υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ΟΣΔΕ, αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι μόνο οι αγρότες της Αιτωλ/νίας επιβαρύνονται ετησίως με την καταβολή ποσού 500.000,00 Ευρώ περίπου, ενώ τα συνολικά έσοδα του Φορέα Συντονισμού, δηλαδή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ φθάνουν στο ποσό των 8.000.000,00 Ευρώ περίπου ετησίως, τα οποία δεν γνωρίζουμε, ούτε πως διατίθενται, ούτε που καταλήγουν, ούτε πώς και που επενδύονται.

Ο συνεταιρισμός μας ως διάδοχος της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου», ιδρυθείσης το έτος 1932 και λειτουργούσης έκτοτε ανελλιπώς και με επιτυχία μέχρι σήμερα, ταγμένος στην υπηρεσία των αγροτών της περιοχής του, ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει στους καθαρά εμπορικούς και κερδοσκοπικούς σκοπούς της εταιρίας, τους οποίους εξάλλου και η ίδια ομολογεί σε εξώδικη δήλωση που κοινοποίησε στον συνεταιρισμό μας και σε συνεταιρισμούς που μετέχουν στην πρωτοβουλία συγκρότησης του νέου Φορέα Συντονισμού (δείτε ΕΔΩ το εξώδικο).

Ο Συνεταιρισμός μας, είναι μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των καταστατικών σκοπών της, που ήταν κυρίως και προεχόντως η εξυπηρέτηση των αγροτών, με την παροχή της τεχνογνωσίας των στελεχών του, αλλά και της εμπειρίας του σχεδόν ενός αιώνα λειτουργίας και των 20 ετών στον συγκεκριμένο τομέα καταβολής των ενισχύσεων, εν αντιθέσει με το  GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής. Όταν όμως διαπιστώσαμε ότι η εταιρία αποσκοπούσε πρωτίστως στο οικονομικό όφελος, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των παραγωγών, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς.

Προκειμένου δε, να διασκεδαστεί κάθε εντύπωση που επιδιώκεται να δημιουργηθεί με την παραπάνω παντελώς ασαφή ανακοίνωση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, δηλώνουμε ότι οι αγρότες που εξυπηρετούνται από τον συνεταιρισμό μας, δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας, αφού με βάση την υπ. αρίθμ. 274/38602 υπουργική απόφαση έχει πιστοποιηθεί από τους πρώτους ως φορέας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης και ουδείς και πολύ περισσότερο η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ μπορεί να ανακαλέσει την πιστοποίηση αυτή.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ γνωστοποιεί ότι ο υπό ίδρυση νέος Φορέας Συντονισμού θα αναλάβει με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος την πλήρη διεκπεραίωση του έργου.

Επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, τους Βουλευτές και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου αποδεικνύεται η ανάγκη συγκρότησης νέου Φορέα (ΕΔΩ).

Οι αγρότες γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν τίποτα να τους φοβίζει ή να τους ανησυχεί. Δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες», δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν πρόκειται να ανεχθούν καταστάσεις σε βάρος τους, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για το επάγγελμά τους.

Για τα όσα δε παραπλανητικά διέδωσε με την ανακοίνωσή της   η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ σε βάρος του συνεταιρισμού μας επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button