ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Έκτακτη ανακοίνωση Επιμελητηρίου – Ως ντελίβερι μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης

Έκτακτη ανακοίνωση κοινοποίησε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα αναφέρει πως από αύριο δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα αλλά ως ντελίβερι.

Η ανακοίνωση:

Ύστερα από επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από αύριο 14.03.2020, εκτός των άλλων, ΔΕΝ θα λειτουργούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα.

•Μπορούν ωστόσο να λειτουργούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν, αφού προχωρήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του ΚΑΔ.

•Σε τέτοιες επιχειρήσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).

•Τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος (ΦΠΑ, εισφορές, φορολογία) για τον Ιούνιο. Αυτό δεν θα ισχύσει για όσα καταστήματα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button