Γεγονότα

Ανακοινώσεις για αφισορύπανση και κοινόχρηστους χώρους

po-kalabalikis1

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρέας Καλαμπαλίκης μαζί με  τον προϊστάμενο καθαριότητας κ. Θύμιο Κομματά και τον προϊστάμενο κοινοχρήστων χώρων  Αναστασίου, έγιναν ανακοινώσεις σχετικά με την προσπάθεια που προτίθεται να αναλάβει ο δήμος για την καταπολέμηση της παράνομης αφισοκόλλησης, της τάξης στους κοινοχρήστους χώρους και γενικότερα της καθαριότητας στον δήμο Αγρινίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και λίγες μέρες, με τον δήμο Αγρινίου να προχωρεί μάλιστα σε αυστηρές συστάσεις, λόγω της εφαρμογής μέτρων από την αρχή του μήνα.  

Οπως έγινε γνωστό, ήδη απο σήμερα Δευτέρα, συνεργεία του δήμου  βγάζουν αφίσες αλλά και κηδειόχαρτα από σημεία που αυτό δεν επιτρέπεται. Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως  η εφαρμογή του μέτρου αφορά όλους τους χώρους, σε όποιον και αν ανήκουν, όπως πχ σε κολώνες της ΔΕΗ, σε υποδομές του ΟΤΕ, σε διάφορα κτίρια κλπ, σημειώνοντας πως στόχος αυτής της προσπαθειας, που ουσιαστικά έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου, είναι το Αγρίνιο να καταστεί μια πιο όμορφη πόλη, χαρακτηρίζοντας “τραγικό” το θέμα που εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές και ειδικά στο κέντρο.

po-kalabalikis2

Προηγήθηκαν συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις για κηδείες και μνημόσυνα, σε συνεννόηση με τα γραφεία τελετών, θα τοποθετηθούν 35 σταντ, ενώ σε άλλα 34 σημεία θα τοποθετηθούν ταμπλό που θα φιλοξενούν αφίσες για διαφορές εκδηλώσεις, όπως ανακοινώσεις, απεργίες, συναυλίες κλπ. Τα σημεία αυτί θα είναι κεντρικά όπως η Χ. Τρικούπη, η πλατεία Τρία Φανάρια, το Πανεπιστήμιο, το Πάρκο, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Δικαστήρια, η Μαβίλη, το Δοκίμι κ.α. Στις θέσεις αυτές μπορούν να μπαίνουν από 5 έως 10 αφίσες, «όπως συμβαίνει σε όλες τις πόλεις του κόσμου», όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπαλίκης.

Ανακοινώθηκε ακόμη πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους συνεχίσουν να παρανομούν, αν και εκφράστηκε η ευχή όλοι να συμμορφωθούν και να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αφού σίγουρα όλοι θέλουν μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι βέβαια πως θα πειστούν εκείνοι οι φορεις και πολίτες που δεν καταλαβαίνουν και πολλά από αυτά. Σε αυτό το ερωτημα ο κ. Καλαμπαλίκης, φάνηκε πως δεν έχει κάποια απάντηση…

po-kalabalikis3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close