Δυτική Ελλάδα

Ανακοίνωσε πλαίσιο δράσης το ΠΑΜΕ

koi-pame-plateia 2

Σε σύσκεψη που κάλεσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αιτωλ/νίας τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο Ε.Κ.Α. ( σωματεία- συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εργαζόμενους της περιοχής ) συζητήθηκε και εκτιμήθηκε η δράση του ταξικού κινήματος το περασμένο διάστημα  με βάση τις εξελίξεις .

Επίσης μπήκε προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα , έχοντας στον προσανατολισμό τους τα σωματεία  , τη συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της επίθεσης  της ανελέητης βάρβαρης πολιτικής που ακολουθούν  από κοινού κυβέρνησης – τρόικα – μονοπώλια.

Έγινε συζήτηση για τα άμεσα καθήκοντα του κινήματος έχοντας σαν αφετηρία τη δράση ενάντια στο  αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και την επαγγελματική εκπαίδευση.

“Καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής  στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη  σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στις 8 μ.μ. στις κεντρικές πλατείες .

Την οργάνωση της 48 απεργίας της ΑΔΕΔΥ σ’ όλους τους χώρους  του δημοσίου και καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη και ώρα 10,30 π.μ. στην πλατεία Παναγοπούλου ( Σιντριβάνι) στο Αγρίνιο.

 Η Τρίτη 17 Σεπτέμβρη θα είναι μέρα δράσης  σ’ όλο το νομό για τα προβλήματα της υγείας με εξορμήσεις και παραστάσεις σ’ όλους τους υγειονομικούς χώρους ( ΕΟΠΥΥ- Κέντρα Υγείας- Νοσοκομεία).

Αρχές Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις πόλεις του νομού διαδηλώνοντας συνολικά για την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική  και για οργάνωση απεργίας μέσα στο Οκτώβρη .

Τέλος  καλεί τους εργαζόμενους  και το λαό της  περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την προετοιμασία για επίθεση στη Συρία .

Καλεί όλο το λαό του νομού να απαντήσει άμεσα και οργανωμένα  μαζί με το ΠΑΜΕ , το Ε.Κ.Α και τα ταξικά σωματεία  αμέσως  όταν εκδηλωθεί η επίθεση με συλλαλητήρια- πικετοφορίες  στις πόλεις και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες.

Στη σύσκεψη έγινε πλούσιος διάλογος , ήρθε πείρα από τους χώρους δουλειάς, έγιναν χαιρετισμοί από ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ.

Από όλη τη διαδικασία βγήκε σα συμπέρασμα ότι το ταξικό κίνημα στο νομό, έχοντας οδηγό τις κατευθύνσεις του ΠΑΜΕ , μπορεί  με το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας ( εργατών- μικροαγροτών, μικροΕΒΕ, γυναικών και νεολαίας από τα φτωχά λαϊκά στρώματα) να οργανώσουν την πάλη  του λαού  στους χώρους δουλειάς  ανά κλάδο  μέσα από τα ταξικά σωματεία  στο χώρο κατοικίας  με το δυνάμωμα των λαϊκών επιτροπών  εκεί που υπάρχουν και τη δημιουργία νέων, δίνοντας συνολική απάντηση στην πολιτική  που κάνει κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, βάζοντας τα θεμέλια να ανοίξει ο δρόμος τον πλούτο που παράγεται να τον καρπώνεται ο λαός και όχι τα μονοπώλια.

 

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button