Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στην ανακύκλωση των πράσινων αποβλήτων προχωρά ο Δήμος Αγρινίου

Στην ανακύκλωση των πράσινων αποβλήτων και την επανάχρησή τους για την παραγωγή φυτοχώματος προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με μια ακόμη, φιλική προς το περιβάλλον, πρωτοβουλία.

Με ομόφωνη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δωρεάν παραλαβή των δημοτικών πράσινων αποβλήτων από την εταιρεία VITALIA ΕΠΕ, που παράγει φυτόχωμα, με αντάλλαγμα τηνκαταρχήν δωρεάνπαροχή ποσότητας240 συσκευασιών έτοιμου φυτοχώματος για τις ανάγκες της κηποτεχνίας του Δήμου Αγρινίου. Οι ποσότητες αυτές θα καταβάλλονται από την εταιρεία μέχρι την 31ηΙανουαρίου κάθε έτους.

Όπως όλοι γνωρίζουν ο Δήμος Αγρινίου συγκεντρώνει μεγάλο όγκο δημοτικών πράσινων αποβλήτων που προέρχονται από κλαδέματα σε πάρκα, κοινόχρηστους χώρους και κήπους ιδιωτών. Με τη διαδικασία αυτή, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας, τα οφέλη είναι πολλαπλά:

«Πρόκειται για έναν πρόσφορο τρόπο εκμετάλλευσης των δημοτικών πράσινων αποβλήτωνστη λογική της κυκλικής οικονομίας. Ο Δήμος Αγρινίου ωφελείται καταρχήν οικονομικά από την εξοικονόμηση εργατοωρών, καυσίμων και την χρηματική εισφορά για ταφή τους στον ΧΥΤΑ όπου όδευαν μέχρι σήμερα. Σημαντικά όμως είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη. Δεν αρκεί να μιλάμε για το περιβάλλον. Το ζήτημα είναι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό στην πράξη. Αναπτύσσουμε περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, υιοθετούμε φιλική προς το περιβάλλον πολιτική. Αλλάζουμε νοοτροπία. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο».

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close