Γεγονότα

Αφίξεις και μετακινήσεις οχημάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

geg-pyrosvestiki

Συζητήσεις προκάλεσε τις τελευταίες μέρες στο Πυροσβεστικό Σώμα στην περιοχή η απόφαση να παραχωρηθούν δυο οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου σε άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με σχετική αλληλογραφία με το Αρχηγείο του Π.Σ. από τις αρχές του χρόνου.

Γίνεται λόγος για νέες αφίξεις αλλά και αποχωρήσεις  οχημάτων που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στο στόλο των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, η υπηρεσία αφού ενισχύθηκε με δύο καινούργια IVECO μοντέλα του 2010 και έπειτα μέσα στο 2016, παραχώρησε  δύο STAYER του 85’ για την “εξοικονόμηση χρημάτων” αλλά και την “μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα” σε περιστατικά που χρειάζεται να επέμβουν, στις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζεται πως τα παλιά αυτά οχήματα ουσιαστικά δεν ήταν “μάχιμα” , είχαν πολύ υψηλό κόστος συντήρησης, παρουσίαζαν διαρκώς ζημιές λόγω παλαιότητας και στην ουσία δεν χρειάζονταν , αφού ο στόλος των οχημάτων εν μέρει ανανεώθηκε. Κάτι τέτοιο λένε συνδικαλιστές πυροσβέστες στην περιοχή. Από την άλλη πλευρά όμως λέγεται πως τα οχήματα αυτά μπορούσαν να καλύψουν την θερινή περίοδο περιοχές που μένουν ακάλυπτες από περιπολίες, αν ληφθεί υπόψιν πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα η υπηρεσία του Αγρινίου, συνδράμει με οχήματα σε πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές, τόσο εντός της Αιτωλ/νίας, όσο και έξω από αυτήν. Στην επίσημη αλληλογραφία όμως, δεν γίνεται αναφορά στην μηχανική κατάσταση των οχημάτων αλλά στην έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είναι και η μοναδική που είχε μέχρι και σήμερα στον στόλο της οχήματα STAYER στην Αιτωλοακαρνανία, αφού θεωρούνται ξεπερασμένα, ενώ έχει μείνει ένα ακόμη μοντέλο της ίδιας σειράς, που όμως δεν έχει δουλέψει τόσο, όσο τα άλλα δύο που επιστράφηκαν στα κεντρικά.

Τα οχήματα που μετακινήθηκαν πάντως,  είχαν περάσει από αξιολόγηση πρόσφατα στην Αθήνα και η συμβουλή των μηχανικών ήταν πως τόσο το κόστος συντήρησής τους, όσο και η απόδοσή τους δεν δικαιολογεί την παραμονή τους στα μάχιμα οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου.

Αντιθέτως, τα δύο καινούργια IVECO που προστέθηκαν στο στόλο, εκτός από υψηλότερες επιδόσεις, έχουν και χαμηλότερο (περίπου το μισό) κόστος συντήρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close