ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Ανακαινίσεις: Ποιες παρεμβάσεις αυξάνουν περισσότερο την αξία του σπιτιού;

Οι ανακαινίσεις γίνονται για πολλούς λόγους. Μπορεί να γίνονται για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας μέσα στο σπίτι. Μπορεί, όμως, να γίνονται και για να αυξήσουμε την αξία του σπιτιού, ώστε να καταφέρουμε να το νοικιάσουμε ή να το πουλήσουμε σε καλύτερη τιμή.

Οι παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε σε μια ανακαίνιση είναι πολλές και όλα εξαρτώνται από το διαθέσιμο budget. Ενώ στην πρώτη περίπτωση επιλέγουμε εύκολα τι θέλουμε να κάνουμε, καθώς υπερισχύει το προσωπικό μας κριτήριο, η δεύτερη περίπτωση είναι πιο δύσκολη.

Αν, λοιπόν, δεν έχουμε τα χρήματα να κάνουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε το σπίτι μας να γίνει σαν καινούριο, ποιες θα πρέπει να επιλέξουμε; Ποιες είναι αυτές που αυξάνουν περισσότερο την αξία του, ώστε να πετύχουμε καλύτερη τιμή σε μια ενδεχόμενη πώληση ή ενοικίαση στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον;

Μιλήσαμε με μεσίτες από όλη την Ελλάδα και μας εξήγησαν τι μετράει περισσότερο στην κτηματομεσιτική αγορά.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου αυξάνει κατακόρυφα την αξία του. Γιατί; Πολύ απλά επειδή μειώνει το κόστος για τη θέρμανση και την ψύξη στο εσωτερικό του. Παράλληλα, φυσικά βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητα ζωής, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Τέτοιες παρεμβάσεις είναι η θερμομόνωση και υγρομόνωση ταράτσας, η εξωτερική θερμομόνωση, η αντικατάσταση των κουφωμάτων, η τοποθέτηση τεντών και ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

Μάλιστα, με τα προγράμματα «εξοικονομώ αυτονομώ» η κρατική επιδότηση μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγάλα ποσοστά (έως και 95%), οπότε η ιδιωτική δαπάνη της ανακαίνισης είναι πολύ μικρότερη.

Πόρτα ασφαλείας

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας σε ένα σπίτι αυξάνει την αξία του. Η πόρτα ασφαλείας εκτός από μεγαλύτερη ασφάλεια παρέχει και θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση. Επιπλέον, συμβάλλει και στην αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού.

Εξωτερικό βάψιμο

Η πρώτη εντύπωση παίζει πάντα τεράστιο ρόλο σε μια αγοραπωλησία. Όσο όμορφο και αν είναι το σπίτι μέσα, αν απέξω είναι παραμελημένο, τότε δεν θα μπορέσει να προσελκύσει αγοραστές ή ενοικιαστές.

Το εξωτερικό βάψιμο περιλαμβάνει όχι μόνο τους τοίχους, αλλά και τα κουφώματα και τα παράθυρα (εφόσον βάφονται), καθώς και γενικότερα μερεμέτια για την καλή παρουσίαση ενός σπιτιού.

Ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας

Το μπάνιο και η κουζίνα είναι από τους χώρους σε ένα σπίτι που καταλήγουν πιο γρήγορα από οποιοδήποτε δωμάτιο να μοιάζουν παλαιικοί. Η ανακαίνιση μπάνιου και η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, των επίπλων και του δαπέδου θα κάνουν το σπίτι να δείχνει πιο σύγχρονο.

Οι ανακαινίσεις στις κουζίνες περιλαμβάνουν και την αναδιαμόρφωση του χώρου με αλλαγή της διαρρύθμισης ή αλλαγή στα έπιπλα κουζίνας, κάτι που είναι σημαντικό για να εξοικονομηθεί χώρος. Στις κουζίνες, το ζητούμενο στην αγορά είναι να ενωθούν με τα σαλόνια, ώστε ο ενιαίος χώρος να δείχνει μεγαλύτερος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button