Άποψη

"Αναγκαία η αλλαγή συσχετισμών στο συνέδριο της ΟΛΜΕ"

Του Κώστα Μαραγιάννη, Φιλολόγου

Την Τρίτη 23 του Απρίλη 2013 πραγματοποιούνται εκλογές για αντιπροσώπους στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη 2ετία.

Όλοι συμφωνούμε ότι  ο συνδικαλισμός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν ανταποκρίθηκε στις ιστορικές του ευθύνες που ήταν να ενημερώσει, να κινητοποιήσει τον κλάδο και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου που σήμερα απαξιώνεται και οδηγείται στην πλήρη υποβάθμισή του.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την πλειοψηφία των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ήταν ουσιαστικό ανύπαρκτο και άφησε τον κλάδο απροστάτευτο μπροστά στην καταιγίδα των μέτρων που είναι σε όλους γνωστά. Εκτόνωσε και εκφύλισε  τη δυναμική του κινήματος με 24ωρες απεργίες  και αδράνησε μπροστά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων.


Οι συνάδελφοι αναζητούσαν την ΟΛΜΕ, αλλά η πλειοψηφία του Δ.Σ. είχε εξαφανιστεί. Στήριξαν με την απουσία τους τη μνημονιακή πολιτική της εξαφάνισης του δημόσιου σχολείου και την επιβολή καθεστώτος υποταγής, εκφοβισμού και ιδεολογικής πειθάρχησης των εκπαιδευτικών.

Τώρα είναι η ευκαιρία της ανατροπής και της αλλαγής των συσχετισμών. Να αλλάξουμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ως ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συνδικάτου και στη συνέχεια με τη δική μας συμμετοχή και ενεργοποίηση να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική ανατροπής των χειρότερων που έρχονται στην εκπαίδευση. Να «αποστρατεύσουμε» αυτούς που βλέπουν το συνδικαλισμό ως εφαλτήριο για  την κατάληψη δημόσιων θέσεων και αξιωμάτων και αδιαφορούν για τα προβλήματα.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις που στηρίζονται από τη Συμμαχία, αγωνίστηκαν, στο μέτρο του δυνατού, με υπευθυνότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου με οργάνωση κινητοποιήσεων, προσπάθειες ενεργοποίησης του κλάδου, παρεμβάσεις για αντιμετώπιση κρουσμάτων αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και ποινικοποίησης των αγώνων.   
Σας καλώ να στηρίξετε με την ψήφο σας το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας, ώστε να εκλεγούν αντιπρόσωποι που θα αλλάξουν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  και έτσι θα  δρομολογηθούν εξελίξεις που θα βγάλουν το σωματείο από την αδράνεια,  θα το οδηγήσουν στον αγώνα για την  υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού, σε συνεργασία με τους γονείς, τους μαθητές μας και όλους τους εργαζόμενους.

Κώστας Μαραγιάννης
Φιλόλογος

Μέλος Δ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

Υποψήφιος αντιπρόσωπος για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ
ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button