ΕξελίξειςΠολιτική

Αναφορά στη βουλή από το ΚΚΕ για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στον Δήμο Μεσολογγίου

po-moraitis-nikos-bouliΟι βουλευτές Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης καιΝίκος Καραθανασόπουλος  κατέθεσαν στη βουλή αναφορά με την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ.  Μεσολογγίου με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η απόφαση:

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου  μετά από διαλογική συζήτηση και σκέψη

ΟΜΟΦΩΝΑ   Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

  1. Εγκρίνει το κατεπείγον της συνεδριάσεως.
  2. Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην κατασκευή των μονάδων στη Δημοτική μας Κοινότητα.
  3. Έργα χωρίς τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση και αποδοχή δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από τη γνώμη τρίτων φορέων ή υπηρεσιών.
  4. Να συγκληθεί συνέλευση των κατοίκων σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν. 3852/2010 σε ημερομηνία που θα προσδιορισθεί.
  5. Να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Δήμαρχος και κάθε ειδικότερος του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Νομική υπηρεσία, Τεχνικές υπηρεσίες) για κάθε νόμιμη νομική ή κοινωνική ενέργεια για την αποτροπή του έργου.
  6. Αρνούμαστε το ότι από μονάδα βιομάζας φτάσαμε σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά να δρομολογείται με γνωστοποιήσεις για τυχόν ενστάσεις ή αντιρρήσεις δια του τύπου ή ανακοινώσεων και όχι με αποφάσεις συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδ/σης, δηλαδή να επιδιώκεται η σιωπηρή αποδοχή.
  7. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στους φορείς της πόλης μας, δεδομένης της ευαισθησίας όλων μας σε θέματα που άπτονται της προστασίας του ευαίσθητου και ιδιαίτερου οικοσυστήματος μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button