ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Αναφορά Στ. Αραχωβίτη-Αλ. Χαρίτση για το ακατάσχετο της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Μετά τις επανειλημμένες επισημάνσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη για το ζήτημα του Ακατάσχετου της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής που χορήγησαν οι Περιφέρειες στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, οι βουλευτές Λακωνίας και Μεσσηνίας φέρνουν το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής Αναφοράς εκ μέρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Μεσσηνίας, Κορινθίας).

«Θα έπρεπε όχι μόνο να θεωρείται δεδομένο αλλά να έχει ήδη δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις θα είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή», επισημαίνουν οι δυο Τομεάρχες.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
ΘΕΜΑ: «Φορολόγηση και Ακατάσχετο Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

Οι βουλευτές Σταύρος Αραχωβίτης και Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτουν προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας των Επιμελητηρίων Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προς τον Υπουργό και Αν. Υπουργό Οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρα και Σκυλακάκη, όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω των Περιφερειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, θα πρέπει να είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.
Το θέμα της κατάσχεσης και των συμψηφισμών έχει επανειλημμένα επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και από τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2022
Ο καταθέτοντες βουλευτές
Αραχωβίτης Σταύρος».

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button