ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αναδρομικά: Πληρώνονται 9 Ιουλίου – 235.233 οι δικαιούχοι

Τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών θα καταβληθούν στις 9 Ιουλίου σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020 την Πέμπτη 9 Ιουλίου Ιουλίου. Τα ποσά αφορούν επικουρικές για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020 και οι δικαιούχοι είναι 235.233. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση, καταβλήθηκε η επικουρική σύνταξη αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δικαιούχοι των αναδρομικών είναι οι συνταξιούχοι που το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξής τους υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ και υπέστησαν περικοπές το 2016, με το νόμο 4387/2016 («νόμο Κατρούγκαλου»).

Παράλληλα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου θα γίνει η καταβολή αναδρομικών για το Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και για τον Ειδικό Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος – Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων ΑΕ (ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ).

Ειδικότερα, τα αναδρομικά, που θα καταβληθούν στις 22 Ιουλίου, αφορούν τη χρονική περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2018 για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και την περίοδο Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2018 για τον ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά την πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, συνεπεία μνημονιακών περικοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ φαίνεται να προκρίνει την καταβολή αναδρομικών για την περίοδο από τον Ιούνιο του 2015 έως την έναρξη ισχύος του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως τις δικαστικές αποφάσεις και η όποια καταβολή θα γίνει βάσει της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας και της οικονομικής αντοχής της οικονομίας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button