Γεγονότα

Ανάδοχος για το Αγρίνιο – Αϊ Βλάσης

epi-dromos

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 δημοπρατήθηκε το μεγάλο οδικό έργο έργο βελτίωσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου το οποίο προβλέπει την πλήρη κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7,15 χιλιομέτρων για τη σύνδεση των δύο περιοχών μέχρι την περιοχή του Αγίου Βλάσση.

Στην δημοπράτηση πήραν μέρος πολλές τεχνικές εταιρείες τελικά όμως ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου με 28%. Το έργο πλέον περνά σε προσυμβατική περίοδο καθώς περιμένουμε τυχόν ενστάσεις και κατόπιν θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία. Αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, παρουσίαση και έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων, προσκόμιση εγγυητικών επιστολών και υπογραφή της σύμβασης.

Αν δεν έχουμε προβλήματα το έργο θα υπογραφεί στις αρχές του 2014 και 2 χρόνια αργότερα θα είναι έτοιμο. Να σημειώσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24.000.000 ευρώ. Είναι ένα έργο το οποίο για δεκαετίες ολόκληρες ήταν το καθολικό αίτημα όλων των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

Αντικείμενο του έργου που δημοπρατείται είναι η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7,15 χλμ. περίπου του Οδικού Άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα, μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν. Ο οδικός άξονας θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Αναλυτικά περιλαμβάνεται, εκτός από την κατασκευή του οδικού τμήματος, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και η κατασκευή: παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ. περίπου, τεσσάρων γεφυρών, επτά κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών οχετών και λοιπών έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης και πέντε ισόπεδων κόμβων (Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Νέα Αβοράνη Αγρινίου, Καμαρούλας, Αγίου Νικολάου και Σχίνου) με τις κάθετες οδούς που συμβάλουν στους κόμβους.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 19.650.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και φορέας εκτέλεσης του είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγκεκριμένα η ΕΥΔΕ-ΟΣΥΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Οδικών Σηράγγων και λοιπών υπογείων έργων).

ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button