Γεγονότα

Αναδείχθηκε ανάδοχος στο έργο σύνδεσης Ιονίας Οδού- Αστακός

epi-ioniaodos1Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος έργο που δημοπράτησε το Υπουργείο Υποδομών. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ  με μέση έκπτωση 38,62%.

Η ημέρα δημοπράτησης ήταν  στις 9 Ιουλίου 2013 και πραγματικά συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24.500.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Αν δεν έχουμε προβλήματα με ενστάσεις, καθυστερήσεις κλπ τότε μέχρι το τέλος του 2013 το έργο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το 2016.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος μήκους έξι χιλιομέτρων (6,2 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).

Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.

Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή:

•         τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου,

•         2 γεφυρών,

•         και δύο ισόπεδων κόμβων

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και ο διαγωνισμός διεξήχθη από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.

ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close