ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αν οι λοιμωξιολόγοι ζητήσουν να κλείσουμε τα σχολεία για μεγαλύτερο διάστημα, θα το κάνουμε

Ανοικτό ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 14 ημέρες, άφησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεόραση του Mega.

Στην πράξη αυτό σημαίνει -εφόσον φυσικά ζητηθεί από τους ειδικούς και αποφασιστεί- ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σχεδόν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ερώτημα όμως το τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες διακοπές της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Η κ.Ζαχαράκη είπε ότι αν στο τέλος της τρέχουσας περιόδου των 14 ημερών οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά, τότε το υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσει τις επιστημονικές οδηγίες τους όπως έκανε μέχρι τώρα.

Στην περίπτωση αυτή, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το σχολικό έτος. Η κ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε “πιθανό σενάριο” να αξιοποιηθούν για διδασκαλία κάποιες μέρες από τις διακοπές του Πάσχα, να μετακινηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις και να υπάρξει περικοπή της ύλης. Αυτά θα αποφασιστούν όμως ανάλογα με τις εξελίξεις, καθώς αν ανοίξουν τα σχολεία όπως έχει τώρα υπολογιστεί, δεν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερα μέτρα απο περικοπή εκδρομών και περιπάτων.

Τέλος η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για ηλεκτρονική διδασκαλία με έμφαση στη Γ Λυκείου, διευκρίνισε όμως ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει κυρίως σε επαναλήψεις και εμπέδωση της γνώσης κι όχι σε νέα μάθηση καθώς δεν έχουν όλα τα παιδιά υπολογιστές ώστε να γίνεται τηλεμάθημα. Κάλεσε όμως τους μαθητές να ασχοληθούν με τη νέα αυτή μορφή διδασκαλίας μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είτε μέσω τηλεδιασκέψεων με τους εκπαιδευτικούς τους.

Η υφυπουργός Παιδείας έκανε εξάλλου έκκληση στους μαθητές να μένουν όσο μπορούν περισσότερο στο σπίτι και να περιορίσουν τις εξόδους σε πλατείες και καφετέριες το επόμενο κρίσιμο διάστημα, βρίσκοντας ίσως νέες ευχάριστες ρουτίνες όπως το διάβασμα.

alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button