ΕξελίξειςΠολιτική

Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις Χατζηδάκη

Για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, σε σχόλιό του για τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με την επανεκκίνηση κατασκευής τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων

«Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. υπουργός επισπεύδει τους σχετικούς πανηγυρισμούς και που χρησιμοποιεί την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτών έργων ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα πριν την οριστικοποίηση των όρων υπό τους οποίους αυτά θα υλοποιηθούν», επισημαίνει ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει ο κ. Σταθάκης, η ανακοίνωση έγινε «χωρίς να έχει υπάρξει έγγραφη συμφωνία με τις τράπεζες, η απόσυρση των οποίων ήταν και ο βασικό λόγος για τον οποίο τα έργα είχαν διακοπεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανακοινώσεις του υπουργού «αφήνουν πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων». «Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση με τα τμήματα των αυτοκινητόδρομων που έχουν εγκαταλειφθεί;  Πώς και με τι όρους θα γίνει η τραπεζική χρηματοδότηση των έργων; Σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου να αναθεωρήσει τις υφιστάμενες συμβάσεις προς τα κάτω ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά οικονομικά δεδομένα;» διερωτάται, ενώ ζητεί από της ηγεσία του υπουργείου να διευκρινίσει πώς προτίθεται να κινηθεί «στο κρίσιμο ζήτημα των διοδίων δεδομένου του ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει καθίζηση στα σχετικά έσοδα».

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button