Γεγονότα

Αμφιλόχια: Αποσύρθηκαν-κατασχέθηκαν ακατάλληλα αποξηραμένα φρούτα

epi-apoxiramenafroutaTο Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Π. Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών ενημέρωσε το Τμήμα Εμπορίου του Αγρινίου  για τρόφιμο μη ασφαλές – μη κανονικό (Κοκτέιλ αποξηραμένων φρούτων Ταϊλάνδης), το οποίο η εταιρεία που εδρεύει κοντά στην Αμφιλοχία  είχε προμηθευτεί από άλλη εταιρία.

Για το  μη ασφαλές – μη κανονικό του προϊόντος αποφάνθηκε η αρμόδια Χημική Υπηρεσία, διότι βρέθηκε να περιέχει χρωστική Ε110 σε συγκέντρωση 22mg/kgr, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 10mg/kgr για αυτή την κατηγορία τροφίμου.

Η υπηρεσία του Αγρινίου  προέβη σε έλεγχο στην εταιρεία  με έδρα στο 4ο χιλ Αμφιλοχίας-Αγρινίου που σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει κατάστημα σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου και διαπίστωσε ότι είχε επιστρέψει 98 κιλά στην προμηθεύτρια εταιρεία  και απέσυρε από τα καταστήματα που είχε προμηθεύσει με το ακατάλληλο προϊόν, είκοσι οχτώ (28) κιβώτια συνολικού βάρους εκατόν οχτώ  (108) κιλών.

Τα αποσυρθέντα τρόφιμα (αποξηραμένα φρούτα ) κατασχέθηκαν από την υπηρεσία και εν συνεχεία κατεστράφησαν με το υπ. αρ. 0511/3-2-2014 πρωτόκολλο κατάσχεσης – καταστροφής από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου με έκχυση χλωρίνης και εν συνεχεία απόρριψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button