ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αμφιλοχία: Αισθητική αναβάθμιση της νότιας εισόδου με δράση δεντροφύτευσης (φωτο)

Στη φύτευση το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης

Ο Δήμος Αμφιλοχίας προχώρησε στη φύτευση καλλωπιστικών φυτών στη νότια είσοδο της Aμφιλοχίας, στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων που ξεκινούν για την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων, Ειρήνη Φίλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου και το Δασαρχείο Αμφιλοχίας προχώρησαν σε δράση εξωραϊσμού, με τη φύτευση μιας απόστασης 240 μέτρων κατά τη νότια είσοδο της πόλης.


Ειδικότερα, φυτεύτηκαν 40 λαγκεστρέμιες ηλικίας 8-10 ετων και ύψους τριών μέτρων και 118 πικροδάφνες. Οι λαγκεστρέμιες είναι φυλλοβόλα είδη με λείους κορμούς και όρθια ανάπτυξη, τα οποία παίρνουν ροζ και κόκκινες αποχρώσεις από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο. Οι πικροδάφνες είναι πολυετή αειθαλή καλλωπιστικοί θάμνοι που χαρακτηρίζονται για την ανθεκτικότητά και την ανθοφορία τους.

Οι δράσεις εξωραϊσμού εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου Αμφιλοχίας για παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την αισθητική βελτίωση του τοπίου.

Στη φύτευση το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης, ο οποίος σε σχετική δήλωση του ανέφερε:

«Η είσοδος είναι η πρώτη εικόνα μας. Θέλουμε μια πόλη όμορφη, καθαρή και με περισσότερο πράσινο. Φροντίζουμε ώστε η Αμφιλοχία να γίνει πιο ελκυστική τόσο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες. Και θα συνεχίσουμε ώστε οι κοινόχρηστοι χώροι να αποκτήσουν νέα αξία και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και της εμπειρίας των επισκεπτών μας». Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ειρήνη Φίλου, επισήμανε τη σημασία αυτών των παρεμβάσεων για την πόλη και την ελκυστικότητα της.

1 (2) 1 (4)

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button