ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Στόχος της Δημοτικής Αρχής η άμεση λύση του ενεργειακού ζητήματος

Απάντηση στις δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Μεσολογγίου «Συμμαχία για το Μέλλον», Παντελή Σκαρμούτσου, εξέδωσε με ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή σχετικά με την δημιουργία «ενεργειακής κοινότητας» στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά η απάντηση της Δημοτικής Αρχής:

“Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της δημοτικής αρχής, η ίδρυση «Ενεργειακής Κοινότητας» ήταν στα πλάνα και τους σχεδιασμούς της. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Λύρος  κατ’ επανάληψη είχε αναφερθεί -και προεκλογικά- στην ακράδαντη πίστη του για τα  πλεονεκτήματα που θα προσέδιδε η ύπαρξη της σε ότι αφορά την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων που σήμερα χρησιμοποιούνται για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτές οι προθέσεις παίρνουν σταδιακά «σάρκα και οστά» εδώ και καιρό με την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής η οποία είναι σύνθετη και χρονοβόρα. Ένα τέτοιο εγχείρημα άλλωστε- όπως είναι γνωστό- δεν είναι δυνατόν να έρθει σε πέρας σε χρονικό διάστημα μόλις 4-5 μηνών.

Η πρόσφατη προκήρυξη για το ΕΣΠΑ περί ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων,  λανθασμένα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση  του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον» αναφορικά με τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Το θέμα αυτό η Δημοτική αρχή το παρακολουθεί στενά  και τυγχάνει του αμέριστου ενδιαφέροντος  του Δημάρχου.

Οι ενδιαφερόμενοι και παρακολουθούντες τις διαδικασίες γνωρίζουν τις εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν επίσης ότι  το γραφείο του Δήμου είναι ανοιχτό για να παρέχει οποιαδήποτε διευκρίνιση πριν προβούν  σε βιαστικές, παραπλανητικές και λανθασμένες  διαπιστώσεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button