ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Άμεση καταγραφή ζημιών ζητάει η Χριστίνα Σταρακά

Μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 26/1/2021

Άμεση καταγραφή ζημιών ζητάει με ανάρτηση της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε στο δήμο Αγρινίου η χθεσινή κακοκαιρία.

«Οι ζημιές που επήλθαν από την ισχυρή και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση,είναι μεγάλες,τόσο στο οδικό δίκτυο,όσο και σε αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,οικίες, επιχειρήσεις και άλλες υποδομές» αναφέρει ακόμη η κ. Σταρακά.

Ειδικότερα:

Σήμερα,πραγματοποιήσαμε μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Αγρινίου,κ.Νίκο Θεοδωρόπουλο,αυτοψία σε κάποιες περιοχές του Δήμου μας που επλήγησαν μετά την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία.

Οι ζημιές που επήλθαν από την ισχυρή και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση,είναι μεγάλες,τόσο στο οδικό δίκτυο,όσο και σε αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,οικίες, επιχειρήσεις και άλλες υποδομές.Για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις καταστροφές που επιφέρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Φαινόμενα,που πλέον χαρακτηρίζονται «τακτικά» και όχι έκτακτα.Αποφύγαμε όμως τα χειρότερα,αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα και οι καθαρισμοί χειμάρρων,που είχε προγραμματίσει αλλά και χρηματοδοτήσει κυρίως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά και λόγω σωστού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από κάθε κρίση,πρέπει να αρπάζουμε και την ευκαιρία. Έτσι λοιπόν,πρέπει άμεσα οι υπηρεσίες του δήμου μας,να προβούν στην καταγραφή ζημιών,στην σύνταξη μελετών και στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων,τόσο από την Περιφέρεια,όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.Σ αυτή την προσπάθεια,είμαστε όλοι εδώ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button