ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Άμεσα 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας

Στην άμεση πρόσληψη 1.500 νοσηλευτών και 500 ατόμων για θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού για την άμεση κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί και από τον κορονοϊό, προχωράει το Υπουργείο Υγείας.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, λόγω και του κορονοϊού, το Υπουργείο Υγείας προχωράει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.).

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας. Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Στις προσλήψεις αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως για τη στήριξη του συστήματος υγείας ενισχύθηκε έγκαιρα με 15 εκατ. ευρώ. «Ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες αποτιμώνται καθημερινά, το υπουργείο Οικονομικών θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας με όσες επιπλέον πιστώσεις χρειαστεί», ανέφερε Στέλιος Πέτσας.

H εφαρμογή έχει ανοίξει από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, για την υποβολή αιτήσεων για τις προσλήψεις του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού στην ιστοσελίδα loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Όπως είχε γράψει το News4Health, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι για μια από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού για νοσοκομεία αλλά και ευρύτερα τους φορείς της δημόσιας υγείας, καθώς ενεργοποιήθηκε η σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα.

Βασιλική Αγγουρίδη

News4Health

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button