Άμεσα μέτρα ασφαλείας για τους διανομείς ζητά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Μετά και το χθεσινό τροχαίο στη συμβολή Οινέως και Μεσολογγίου στο Αγρίνιο

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα με θύματα εργαζόμενους που απασχολούνται στη διανομή, αφού πλέον αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το εργατικό ατύχημα φέρνει στην επιφάνεια για πολλοστή φορά τις ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι διανομείς».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου σε ανακοίνωσή του με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες, 18/4 στη συμβολή των οδών Οινέως και Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ντελιβερά.


Η ανακοίνωση:

«Χθες το απόγευμα της Τρίτης 18/04/2023 άλλος ένας συνάδελφος διανομέας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. Εκφράζουμε τις ευχές μας στο συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση. Στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Οινέως στο Αγρίνιο και υπό συνθήκες που διερευνά η τροχαία Αγρινίου ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μηχανάκι στο οποίο οδηγούσε νεαρός διανομέας. Αμέσως κλήθηκε η τροχαία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον αναβάτη τoυ δικύκλου στο Νοσοκομείο Αγρινίου σοβαρά τραυματισμένο στον αυχένα σύμφωνα με την πρώτη εικόνα.

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα με θύματα εργαζόμενους που απασχολούνται στη διανομή, αφού πλέον αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αν και τα αίτια του συγκεκριμένου ατυχήματος ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των διανομέων. Το εργατικό ατύχημα φέρνει στην επιφάνεια για πολλοστή φορά τις ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι διανομείς.

Είναι γνωστή η πραγματικότητα: Η εντατικοποίηση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων στον επισιτισμό κάνει δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με αρκετούς να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για συντήρηση – βενζίνες και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα! Παρόλα αυτά οι εργοδότες συνεχίζουν να ρίχνουν το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους που κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλουν.

Συνάδελφοι διανομείς,

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα που διαμορφώνεται με θύματα εμάς! Φτάνει πια! Δε θα παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας κορώνα – γράμματα και μάλιστα για ένα μισθό που δε φτάνει να ζούμε αξιοπρεπώς!

Είμαστε εργαζόμενοι, όχι μηχανάκια! Πάρτε μέτρα τώρα για τους διανομείς!

 Όχι άλλος σακατεμένος στην άσφαλτο!

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να γραφτούμε στο Σωματείο μας για να διεκδικήσουμε:

  • Μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση.
  • Επαναφορά και ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία – Πλήρη ασφάλιση.
  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο, καλεί παράλληλα όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανωθούν στο σωματείο μας, να διεκδικήσουν δουλειά με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες και όχι δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς καμία ασφάλιση, κανένα επίδομα για ένα κομμάτι ψωμί».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ντελιβεράς Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου