Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Για «εγκληματική αμέλεια στο δάσος του Αγίου Χριστοφόρου» κατηγορεί τον Δήμο Αγρινίου η παράταξη Καμμένου

Ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες παράτησαν ξερά χόρτα που έκοψαν στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο, με ό,τι συνέπειες θα μπορούσε αυτό να έχει, υποστηρίζει η παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Σταύρο Καμμένο. Την ανακοίνωση της παράταξης συνοδεύουν και οι σχετικές φωτογραφίες.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Πριν από περίπου πενήντα ημέρες στο περιαστικό δάσος του Αγίου Χριστοφόρου συνεργεία του Δασαρχείου Αγρινίου έκοψαν τα χόρτα και καθάρισαν τη βλάστηση και τα δέντρα από τα ξερά κλαδιά αφήνοντας στο έδαφος τη βιομάζα που συνέλεξαν προκειμένου να την μαζέψει η ειδική Υπηρεσία του Δήμου. Αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνει τάχιστα, την ίδια ημέρα που τελείωσαν οι εργασίες του συγκεκριμένου Δασαρχείου.

Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα τα ξερά χόρτα, ως βραδυφλεγής ΒΟΜΒΑ, παραμένουν στο έδαφος του αλσυλλίου, κάτω από τα δέντρα, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος. Το οξύμωρο είναι ότι τη Δευτέρα του Πάσχα κάποιοι από τον γειτονικό οικισμό πέταξαν πάνω στα ξερά αυτά χόρτα στάχτες, προφανώς από την ψησταριά που είχαν στήσει για το ψήσιμο του οβελία. Σαν να μην έφθανε αυτό, κάποιοι άλλοι είχαν ανάψει φωτιά δίπλα στα ξερά χόρτα. Από τύχη δηλαδή δεν έπιασε φωτιά το δάσος! (βλέπε φωτο)
Ζητάμε να γίνει άμεσα η αποκομιδή της επικίνδυνης αυτής βιομάζας από το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να θωρακιστεί και να προστατευθεί από πυρκαγιά ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου για την πόλη του Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button