sliderΑγοράΡοή Ειδήσεων

Άλλο μπακαλιάρος, άλλο ψάρι λινγκ, μα και τα δυο θα τα βρεις στου Χαλβατζή!

25η Μαρτίου ενόψει. Τραπεζώματα, ετοιμασίες, η μέρα το επιτάσσει, άλλωστε. Το ερώτημα που τίθεται είναι… σοβαρό: Από μπακαλιάρο ξέρεις; Κι αν ναι, πόσο καλά; Θα τον… ξεχώριζες από κάτι παρεμφερές;

Το Εμπόριο Κατεψυγμένων Προϊόντων Χαλβατζής προσφέρει τα… φώτα του.

Το ψάρι που έχει την τιμητική του στην εθνική επέτειο στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας συνθέτει ένα «αχτύπητο» δίδυμο με τη σκορδαλιά. Οι συνταγές είναι πολλές, κάθε τόπος έχει τη δική του ιδιαίτερη. Κοινή τους βάση; Ο παστός μπακαλιάρος, το «ψάρι των φτωχών» ή αλλιώς, το «ψάρι του βουνού».

Ο παστός μπακαλιάρος, αγαπημένο έδεσμα, έγινε δημοφιλής παγκοσμίως γιατί μπορεί να συντηρηθεί για πολλούς μήνες εκτός ψυγείου. Στη Ελλάδα έρχεται κυρίως από την περιοχή του Ατλαντικού και τη Σκανδιναβία.

«Μπέρδεμα» η κατάσταση…

Δίπλα στον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο πωλείται και ένα άλλο παστωμένο ψάρι με την ονομασία λίνγκ και αρκετές φορές το πράγμα μεταξύ τους κάπου… μπερδεύεται. Και οι καταναλωτές επίσης.

Ο βακαλάος είναι πιο γευστικός, έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία από το λινγκ και είναι συνήθως πιο ακριβός. Κάποιοι τον αναφέρουν ως μπακαλιάρο με κόκαλο για να τον διαχωρίσουν από το φιλέτο λινγκ όμως αυτό δεν διασφαλίζει την αυθεντικότητα του μπακαλιάρου. Πλέον στην ελληνική αγορά πωλούνται και φιλέτα λινγκ με κόκαλο.

Το μάτι στη… γραμμή

Με μεγάλη ευκολία μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τον γνήσιο μπακαλιάρο από το παστό φιλέτο λινγκ. Πώς; O μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Συνήθως είναι ορατή μόνο η μία γραμμή καθώς η άλλη είναι κρυμμένη από το φιλετάρισμα του ψαριού.

τηλέφωνο 2641-033214, Πλατεία Σουλίου, Αγρίνιο

Περισσότερα μπορειτε να δείτε ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button