ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Άλλες 60.000 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Αγρινίου, για προφορικές αναθέσεις του 2013

Συνεχίζει να πληρώνει αδρά ο δήμος Αγρινίου τις προφορικές αναθέσεις προηγουμένων ετών.

Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 14 Απριλίου, αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” ένα ακόμη ένταλμα πληρωμής για χωματουργικές εργασίες του 2013, μετά από προφορική εντολή του τότε αντιδημάρχου Βλάση Σφυρή, ύψους 60.000 ευρώ.

Ο δήμος προχώρησε στην πληρωμή των δυο τιμολογίων του επαγγελματία που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε αρχικά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου και στη συνέχεια από το Μονομελές Εφετείο Δυτικής Ελλάδος.

Το θέμα των αναθέσεων αυτών, είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αρκετές φορές κατά την πρώτη θητεία του κ. Παπαναστασίου και ο κ. Σφυρής, που ήταν την περίοδο 2014-2019 Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είχε δεχθεί κριτική για τον τρόπο ανάθεσης των εργασιών αυτών.

Υπονοούμενα για τις διεκδικήσεις

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως ο κ. Σφυρής, είχε αφήσει τότε αρκετά υπονοούμενα, σχετικά με τις διεκδικήσεις διάφορων επαγγελματιών, τις προσφυγές και τους μάρτυρες που καλούσαν , που συνήθως ήταν πρόεδροι κοινοτήτων, που επιβεβαίωναν αυτές τις εργασίες.

Η δημοτική αρχή του Αγρινίου, είχε ζητήσει μάλιστα από τον κ. Σφυρή να παραστεί στα δικαστήρια ώστε να υπερασπιστεί τον Δήμο, μαζί με τους νομικούς του συμβούλους, όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν είχε εμφανιστεί σε κανένα.

Με διάφορες ενέργειες του νομικού τμήματος του δήμου Αγρινίου, έχουν επιτευχθεί πάντως μειώσεις στις απαιτήσεις των επαγγελματιών (κατά κύριο λόγο ιδιοκτητών μηχανημάτων χωματουργικών εργασιών) κατά το ένα τρίτο περίπου,  όμως ο δήμος υπολογίζεται πως έχει καταβάλλει περίπου 550 με 600 χιλιάδες ευρώ!

Το θέμα των προφορικών αναθέσεων δεν αποτελεί βέβαια κάποια πρωτοτυπία για τον δήμο Αγρινίου, μιας και άλλοι δήμοι, όπως πχ ο δήμος Ξηρομέρου, έχουν ακολουθήσει ανάλογη τακτική κατά το παρελθόν, την οποία στη συνέχεια πληρώνουν πολύ ακριβά…

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης, έχει ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να πληρώσει ο δήμος τις διεκδικήσεις αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button