ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Αλλεργική στις ερωτήσεις δημοτική αρχή Μεσολογγίου»

Νέα παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Πάνου Παπαδόπουλου, που κατηγορεί την πλειοψηφία του δημάρχου Κ. Λύρου ότι «αισθάνεται αλλεργική διάθεση όχι μόνο στις ενοχλητικές αλλά και στις απλές ενημερωτικές ερωτήσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο» απο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Φέρνει μάλιστα τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα ερωτήσεων που δεν έχουν απαντηθεί αν και τέθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα:

«Η διαπίστωση πλέον γίνεται βεβαιότητα. Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή Λύρου αισθάνεται αλλεργική διάθεση όχι μόνο στις ενοχλητικές αλλά και στις απλές ενημερωτικές ερωτήσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους επικεφαλής και τους Δημοτικούς Συμβούλους του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.


Έτσι και κατά την 33η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου την 30/11/2021 υποβάλλαμε τα παρακάτω τέσσερα ερωτήματα, για τα οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση! Οι ερωτήσεις, προς ενημέρωση των δημοτών μας, αφορούν τα παρακάτω:

1. Κεντρική πλατεία. Τι ακριβώς συμβαίνει και δεν προχωράει το έργο ανακατασκευής της Κεντρικής Πλατείας Μεσολογγίου; Από την σχετική επιμέτρηση αποτύπωσης της πλατείας των υπό εκτέλεση εργασιών έχουν διαπιστωθεί αυξομειώσεις στην επιφάνεια της πλατείας; Υπάρχει κίνδυνος νέας δημοπράτησης και απένταξης του έργου, μιας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014/2020 και έχει φορέα διαχείρισης την Αιτωλική Αναπτυξιακή; Να θυμίσουμε εδώ ότι με την 457/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι 20/5/2022, τη στιγμή κατά την οποία ο ανάδοχος είχε υποχρέωση παράδοσης 20/11/2021! Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί αντίστοιχη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (460/2021) να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης χορήγησης προκαταβολής στον ανάδοχο, η οποία μπορεί να ανέλθει μέχρι το 50% της δημόσιας δαπάνης, με την προϋπόθεση την έκδοση τραπεζικής εγγύησης, η οποία αντιστοιχεί στο 100% του ποσού της αιτηθείσας προκαταβολής. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ζητούνται επαρκείς εξηγήσεις.

2. ΕΣΠΑ και τοπική αυτοδιοίκηση. Σκοπεύει η δημοτική αρχή να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με θέμα «ΕΣΠΑ και Τοπική Αυτοδιοίκηση»; Πως τοποθετείται ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου απέναντι στον ουσιαστικό αποκλεισμό των δήμων από τον ΕΣΠΑ;

3. Έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Λάβατε νέα έκτακτη επιχορήγηση – δόση ΚΑΠ από το ΥΠΕΣ ύψους 390.000 ευρώ. Θα προχωρήσετε στις απαραίτητες εργασίες μέσα από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση στο δεύτερο γυμνάσιο – Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου, στο οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα όταν βρέχει ζούμε στιγμές απείρου κάλλους;

4. Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Με την αριθμ. 429/2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής δώσατε παράταση εκτέλεσης του έργου μέχρι 31-12-2022. Μέχρι σήμερα από τα οκτώ (8) υποέργα έχουν παραδοθεί μόνο δύο (2) δηλαδή οι υπηρεσίες προετοιμασίας φακέλου, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες δικαιούχου και είναι σε εξέλιξη οι μελέτες του δικαιούχου. Ουσιαστικά εκκρεμεί το σύνολο των έργων που έχουν ενταχθεί. Τί σκέφτεστε να πράξετε αναφορικά με την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει τάχιστα το εν λόγω έργο;».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button