Δυτική Ελλάδα

Αλλάζουν τα ρολόγια της ΔΕΗ -Ερχονται «έξυπνοι» μετρητές

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της επιβολής της έκτακτης εισφοράς, που συνδεόταν με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, τα παραδοσιακά ρολόγια στις εισόδους των πολυκατοικιών είχαν γίνει στόχος.

Η ΔΕΗ έκλεινε το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωναν και αίφνης διάφορες ευρεσιτεχνίες εμφανίζονταν που επανέφεραν, έστω και προσωρινά, το ρεύμα σε κατοικίες.
Σταδιακά τα κλασικά ρολόγια της ΔΕΗ θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς έρχονται σύγχρονοι, ψηφιακοί μετρητές.

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου προκήρυξης για το πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας και εγκατάστασης 190.000 ψηφιακών μετρητών πανελλαδικά.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτοι μετρητές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται προς τα τέλη του έτους.

Οι εν λόγω μετρητές αφενός θα δείχνουν στους κατόχους τους την κατανάλωση ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, αφετέρου θα δώσουν τη δυνατότητα στη ΔΕΗ αλλά και στους ανταγωνιστές της να καθιερώσουν τα λεγόμενα πολυζωνικά τιμολόγια, με τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες κατανάλωσης (σήμερα ισχύουν μόνο δύο, για την ημέρα και για τη νύχτα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button