ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Άλλα 29.500 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Ξηρομέρου-για χρέη από μισθώσεις αποθηκών

Η μια περίπτωση αφορά σε... προφορική σύμβαση μίσθωσης!

Το χέρι βαθιά στην τσέπη έβαλε ο Δήμος Ξηρομέρου και αποπλήρωσε χρέος 29.500 € προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ξηρομέρου “Η Ενωση” για χρέη παρελθόντων ετών.

Το ποσό αυτό πληρώθηκε κατόπιν αγωγής της Ένωσης εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου και αποφάσεως συμβιβασμού που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου στις 29 Ιουλίου 2019.

Η υπόθεση αφορά την μίσθωση δύο αποθηκών της ΕΝΩΣΗΣ από τον Δήμο Ξηρομέρου, ώστε να αποθηκεύει εκεί υλικά του.

Η μία αποθήκη 80 τ.μ., με γραπτή σύμβαση μίσθωσης από 15.4.2010 διάρκειας 3 χρόνων, η οποία παρατάθηκε σιωπηρά επ’ αόριστο, με ενοίκιο 189 €/μήνα και από 15.4.2013 δεν καταβάλλονταν το ενοίκιο, άρα συγκεντρώθηκαν 66 επί 189 = 12.474 € απλήρωτα ενοίκια.

Η δεύτερη αποθήκη 150 τ.μ., με προφορική σύμβαση μίσθωσης(!!!) από 1.1.2013, με ενοίκιο 365 €/μήνα και από 15.4.2013 δεν καταβάλλονταν το ενοίκιο, άρα συγκεντρώθηκαν 69 επί 365 = 25.185 € απλήρωτα ενοίκια.

Σύνολο 37.659 € λοιπόν, για τα οποία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου συμβιβάστηκε να τα πληρώσει σε ποσό 29.500 €, με απόφαση που έλαβε όπως προείπαμε στις 29 Ιουλίου του 2019 η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2019 αποχωρούσε, παραδίδοντας στην νέα δημοτική αρχή (δείτε εδώ).

Το τοπικό blog mytikaspress, επισημαίνει σε σχετική ανάρτηση:

“Είναι ένα θέμα που δεν το γνωρίζαμε, δεν ξέρουμε τι χρησίμευε στον Δήμο να έχει όχι μία, αλλά και δεύτερη αποθήκη, με προφορικό μάλιστα μισθωτήριο!!! (ποιος με ποιον συμφώνησαν προφορικά και με ποια εξουσιοδότηση;) και τι υλικά αποθήκευε εκεί ο Δήμος;
Η νέα δημοτική αρχή απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν χρησιμοποιεί πλέον τις συγκεκριμένες αποθήκες.

Το ποσό είναι μεγάλο και δεν ξέρουμε αν νομικά μπορούσε, μετά τον συμβιβασμό που έγινε τον Ιούλιο του 2019, ο Δήμος Ξηρομέρου να προσπαθήσει να αποφύγει να το πληρώσει.

Εμείς αυτό θα θέλαμε να γίνει. Ο Δήμος να πληρώνει χρήματα για προφορικές συμφωνίες κάποιων με κάποιους, κάπου, κάποτε μας ενοχλεί. Μέθοδοι καταφανέστατα εκτός πλαισίου συνετής οικονομικής διαχείρισης γι αυτούς που διοικούσαν ως τώρα.

Ένας Δήμος που δεν έχει σήμερα μαντήλι να κλάψει, που προσπαθεί να τα φέρει με δυσκολία βόλτα για να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις προς τους πολίτες, να έχει και τα χρέη τύπου ΕΝΩΣΗΣ να τον καταδιώκουν”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close