Γεγονότα

Αλαλούμ με τα κατεβασμένα ρολά στη ΔΟΥ Αγρινίου (φωτο)

koi-doykleisti3Γεμάτοι απορία από το πρωί δεκάδες φορολογούμενοι βλέπουν τα ρολά κατεβασμένα στη ΔΟΥ του Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι , όπως ανακοινώθηκε επισήμως,  οι Εφορίες της χώρας θα ήταν ανοικτές Πέμπτη και Παρασκευή για συγκεκριμένες κατηγορίες και εκκρεμότητες πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό το σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα taxis σχετικά με την επιστροφή πινακίδων και την παράλληλη πληρωμή των τελών του 2014.

Το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει  τους πολίτες στις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως τα τέλη δεν καταβάλλονται στις εφορίες.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή της εφορίας για την εκτύπωση των τελών λειτουργεί και άρα οι φορολογούμενοι μπορούν με το αποδεικτικό αυτό να πηγαίνουν στις τράπεζες και να πληρώνουν τα τέλη, χωρίς πρόστιμο.
koi-doykleisti1Ωστόσο, δεν λειτουργεί η εφαρμογή για την επιστροφή πινακίδων οχημάτων που έχουν κατατεθεί το περασμένο διάστημα, με ταυτόχρονη καταβολή τελών για το 2014, όπως είχε ανακοινωθεί.
Έτσι, οι πολίτες που έχουν πάει στις εφορίες και ζητούν να πάρουν τις πινακίδες πίσω δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς το taxis δεν λειτουργεί.
Από την πλευρά του, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή στους προϊσταμένους εφοριών να προχωρήσουν κατ’ εξαίρεση σε χειρόγραφες πράξεις.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας δεν αφορά την παράδοση πινακίδων οχημάτων.
koi-doykleisti2Στην ΔΟΥ Αγρινίου, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη αφού τα ρολά είναι κατεβασμένα και υπάρχει απλά μια ανακοίνωση που ενημερώνει πως η ΔΟΥ είναι κλειστό, σε αντίθεση με τα όσα ανακοινώθηκαν προχθές από τον γ.γ.  Εσόδων. Έτσι οι πολίτες που σπεύδουν απο το πρωί (στην πλειοψηφία τους  οδηγοί που θέλουν να παραλάβουν πινακίδες και να πληρώσουν τα τέλη του 2014) , δεν μπορούν να λάβουν καν μια απάντηση.

“Αφού δεν θέλουν να μας εξυπηρετήσουν, όπως φαίνεται, μην έρθουν αργότερα και μας ζητάνε πρόστιμα” δηλώνει χαρακτηριστικά στο agriniopress.gr φορολογούμενος που έφυγε άπραγος από την ΔΟΥ Αγρινίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τη ΔΟΥ Αγρινίου, πράγματι η απόφαση του Γ.Γραμματέα η οποία έφτασε στη ΔΟΥ στις 30 Δεκεμβρίου, είναι να παραμείνουν οι εφορίες ανοιχτές για επείγουσες  περιπτώσεις φορολογικής ενημερότητας για τις οποίες λήγει η προθεσμία αλλά και για εκείνους που έρχονται να πληρώσουν τα τέλη για το 2014 και να πάρουν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους.  Στη δεύτερη περίπτωση, το σύστημα πρέπει να είναι ανοικτό, από το Υπουργείο όμως τους ενημέρωσαν, όπως εξηγούν από τη ΔΟΥ , πως για δύο μέρες θα γίνεται αναβάθμιση του συστήματος. «Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπροσώπους του Υπουργείου, μας είπαν πως θα προσπαθήσουν ώστε να ανοίξει το σύστημα μετά τις 12 το μεσημέρι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button