Προβληματισμοί για τη συγκέντρωση για την κλειστή ΜΕΘ-τι έφερε δεύτερες σκέψεις και ακύρωση

Σε ακύρωση της εκδήλωσης για την ΜΕΘ του νοσοκομείου του Αγρινίου, προέβησαν οι αρχικοί διοργανωτές, μιας και όπως φαίνεται προέκυψαν διαφωνίες, μετά και την εμπλοκή προσώπων που εμπλέκονται ενεργά στην τοπική πολιτική σκηνή.

Η αρχική ιδέα και πρωτοβουλία, υπήρξε απόλυτα αυθόρμητη και επήλθε μέσα απο την σφοδρή αντίδραση της κοινής γνώμης για την κατάσταση που έχει προκύψει με την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου. Θρυαλλίδα αποτέλεσε το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού του νεαρού στο τροχαίο στο Αγρίνιο στις 27 Δεκεμβρίου και οι προσπάθειες που κατεγράφησαν επί ώρες για την εξεύρεση κλίνης ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο.


Κάποιοι για παράδειγμα υποστηρίζουν πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πως εάν γίνονταν επέμβαση στον 18χρονο και στη συνέχεια αμέσως εισαγωγή στην ΜΕΘ στο Αγρίνιο, ίσως η εξέλιξη του να ήταν καλύτερη, απ’ότι τώρα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν ειδικοί.

Στα της διαμαρτυρίας του Σαββάτου όμως, η εμπλοκή μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων κομματικών στελεχών, υποψηφίων ή και εν δυνάμει υποψηφίων ειδικότερα από τον χώρο της κεντροαριστεράς σε αυτοδιοικητικό και όχι μόνο επίπεδο, άρχισε να προκαλεί τριβές, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το agriniopress. Τα δεδομένα αυτά, μεταδόθηκαν σε σχετική ανάρτηση, το βράδυ της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου έχει κλείσει απο τις αρχές Νοεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει και τις διαμαρτυρίες του τοπικού Συλλόγου των νοσοκομειακών ιατρών.

Τα παραπάνω επέφεραν προβληματισμό στους διοργανωτές, που είχαν και την ιδέα εξαρχής. Εκαναν δεύτερες σκέψεις, φοβούμενοι το λεγόμενο «καπέλωμα», οι οποίες τελικά τελικά οδήγησαν στην ακύρωση της διαμαρτυρίας, τουλάχιστον απ΄την πλευρά τους. Είναι δεδομένο  όμως ότι και από εκεί υπήρξαν ατυχείς χειρισμοί.

Κάποια καλέσματα πάντως από άλλους φορείς αυτοδιοικητικούς κλπ δεν έχουν ακυρωθεί και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν η εκδήλωση τελικά γίνει. Η πιθανότητα αυτή όμως, είναι πολύ μικρή.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: διαμαρτυρία ΜΕΘ νοσοκομείου Αγρινίου