ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ακυρώθηκε η απευθείας ανάθεση του έργου Πάλαιρος-Πογωνιά-Βαθυαβαλι

Με απόφασή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-σφοδρή κριτική στην δημοτική αρχή Αποστολάκη απο την παράταξη Κασόλα

Σύμφωνα με την απόφαση 12/2022 της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06 Ν. Αιτωλ/νιας, με θέμα την εξέταση προσφυγής της δημοτικής συμβούλου της μειζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδημάρχου Αθηνάς Καρέλου κατά της υπ. Αριθμ. 121960+117119/29.07.2022 Απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ακυρώθηκε ως παράνομη η απόφαση απευθείας ανάθεσης του έργου «Αποκατάσταση ζημίων οδοποιίας Παλαιρου-Πογωνιας- Βαρκού ύψους 745.000 ευρώ με έκπτωση 2% .

Η επιτροπή έκρινε ως παράνομη τη διαδικασία της ύπαρξης απροβλέπτου γεγονότος και τόνισε στην απόφαση της ότι ο Δήμος μας όφειλε να συνεκτιμήσει πως η Δ.Ε. Παλαιρου τελεί σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τις 21-09-2020 και με συνεχιζόμενες παρατάσεις εως τις 22-09-2022.


Τα παραπάνω υποστηρίζει η παράταξη «Κύμα Αλλαγής» του Αθ. Κασόλα που με προσφυγή της πέτυχε την ακύρωση και του έργου «Αποκατάσταση ζημιών παραλιακού μετώπου Οχθιων Παλαιρου».

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων του κ. Αποστολάκη και του κ. Κασόλα με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για «υπονόμευση, καθυστέρηση, λασπολογία και  μικροπολιτική που δεν βλάπτει την Δημοτική Αρχή  , αλλά τους Δημότες και την ανάπτυξη της περιοχής».

Για την ακύρωση του έργου «Αποκατάσταση ζημίων οδοποιίας Παλαιρου-Πογωνιας- Βαρκού», η παράταξη του κ. Κασόλα, αναφέρει:

«Φαίνεται, μετά και την ακύρωση της απευθείας ανάθεσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών παραλιακού μετώπου Οχθιων Παλαιρου» ύψους 900.000 ευρω, ότι η δημοτική αρχή με μπροστάρη τον κ. δήμαρχο και το πιστό του έτερο ήμισυ αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Βιτσα , με αιτιολογία το απρόβλεπτο , οδηγούν τον Δημο μας σε συνεχείς παράνομες απευθείας αναθέσεις έργων , άνω των επιτρεπόμενων ποσών σε ιδίους – λίγους- εκλεκτούς.

Ενώ η δημοτική μας ομάδα το είχε επισημάνει στην οικονομική επιτροπή το μη νόμιμο της διαδικασίας , ο κ. Αποστολάκης για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει επέμενε στην παράνομη απευθείας ανάθεση των 745000€ και σε αυτό αποκλειστικά υπεύθυνος είναι αυτός για την καθυστέρηση του έργου για τους δημότες που βρίσκεται τόσα χρόνια σε αυτά τα χάλια .

Ως δημοτική ομάδα , σεβόμενοι τη μεγάλη μερίδα των δημοτών μας που μας στήριξαν ,και μας έδωσαν τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης , θα συνεχίσουμε να ασκούμε δημιουργική, εποικοδομητική και ουσιαστική πολιτική στα τεκταίνομενα του τόπου μας. Δε θα γίνουμε ποτέ όμως συνυπεύθυνοι των παρανομιών σας.

Κάποια ερωτήματα όμως οφείλετε να τα απαντήσετε στους δημότες :

1ο: Για ποιο λόγο ένα τόσο αναγκαίο έργο όπως ο δρόμος Παλαιρος-Πογωνια- Βαθυαβαλι ή τα Οχθια αφήνονται τελευταία στιγμή , ενώ σας είναι γνωστά από χρόνια πριν και οδηγούνται σε «περιζήτητες» απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις και συνεχώς στους ίδιους εργολάβους;

2ο: Για ποιο λόγο ενώ κρίθηκε παράνομη και από το ελεγκτικό συνέδριο η απευθείας ανάθεση σας των 745.000€ με την 44/2022 πράξη του , επιμένετε και κάνετε έφεση για να εκδικαστεί στο κλιμάκιο του ΕΛΣΥΝ στην Αθήνα και δε συμμορφωθήκατε με την νομιμότητα και καθυστερείτε το έργο ;

Ο κ. Βίτσας που γνωρίζει κρίνει ανεπαρκείς τους πρώην συναδέλφους του στο ΕΛΣΥΝ και υπερψηφίζει να ασκηθούν εφέσεις σε όλες τους τις αποφάσεις;

Για ποιο λόγο είστε καθημερινοί υπερασπιστές του συμφέροντος των εργολάβων ενώ ούτε οι ίδιοι δε υπερασπίζονται έτσι τους εαυτούς τους ;

3ο: Αυτή τη φορα θα υπάρξει η πολιτική ευθιξία ώστε να παραιτηθεί κάποιος από τους υπεύθυνους; Καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης ;
Αλλά μάλλον συνεχίζετε …. Τα ίδια ….

Όσον αφορά κύριε δήμαρχε της μακέτας , μιας και αναφερθήκατε στο τι θα σκεφτώ για να «καθυστερήσω» το δήθεν έργο σας απλά σας τονίζω από χθες 8/10/22 μετράει αντίστροφα ο πολιτικός σας χρόνος.
Το άγχος σας είναι ολοφάνερο για την πολιτική σας επιβίωση…».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button