ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Άκυρη η απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου από ιδιώτες

Η απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου για απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της διεξαγωγής εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Έχουμε επισημάνει, ουκ ολίγες φορές, τις διαρκείς αστοχίες της δημοτικής αρχής σε θεσμικό επίπεδο», αναφέρει σε σχετικό του σχόλιο ο Πάνος Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της αντιπολίτευσης, «Συμμαχία Πολιτών».


H δήλωση αναφέρει ακόμη:

«Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος κ. Λύρος, συμπεριφερόμενος ως ο απόλυτος άρχων και αγνοώντας τα στοιχειώδη, προέβη στις 30-12-2022 σε απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία την παροχή υπηρεσιών για τη διεξαγωγή εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Η απόφαση αυτή ήταν προδήλως παράνομη και παράτυπη, καθότι σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, αυτό έπρεπε να γίνει από το προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο.

Σαν αποτέλεσμα της ανωτέρω πρακτικής του με την οποία θέλει να αγνοεί τη νομοθεσία που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την υπ’ αριθ. 41120/13-3-2023 (ΑΔΑ: Ψ88ΒΟΡ1Φ-Λ38) απόφασή της, ΑΚΥΡΩΣΕ την απόφαση του Δημάρχου σχετικά με την διεξαγωγή εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο από ιδιώτη ελεγκτή.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη πλέον το γεγονός. Ό,τι και αν σχολιάσει κανείς περιττεύει…».

Η ακυρωτική απόφαση:

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button