Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ακτιο – Αμβρακία: Ρυθμίσεις για υπολειπόμενες εργασίες στην παράκαμψη Αμφιλοχίας

Δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Διευθυντη Αστυνομίας Ακαρνανίας περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο παραδοθέν τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία, από την χ/θ 31+500 έως την χ/θ 48+940, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και καθαρισμού, στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου.

Η απόφαση προβλέπει:


ΑΡΘΡΟ (1)
1.-Τον περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος και των ορίων ταχύτητας των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία, από την χ/θ 31+500 έως την χ/θ 48+940, ώστε να πραγματοποιείται τμηματική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, για την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης, καθαρισμού και τυχόν συμπληρωματικών εργασιών στα ερείσματα και τον άξονα του αυτοκινητοδρόμου.
2.-Ο προγραμματισμός των εργασιών θα είναι τέτοιος ώστε στα σημεία εφαρμογής των ημερήσιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να ολοκληρώνονται οι εργασίες εντός της ημέρας και να αποδίδεται στην κυκλοφορία η πλήρης διατομή του αυτοκινητοδρόμου μετά την λήξη των εργασιών, αφού πρώτα καθαρισθεί επιμελώς το οδόστρωμα και απομακρυνθούν τυχόν υλικά (σκόνες κ.λ.π.) που επηρεάζουν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
3.-Ανωτέρω εργασίες θα πραγματοποιούνται από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου, το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 31/12/2022 έως και την Παρασκευή 31/03/2023.

ΑΡΘΡΟ (2)
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.», σύμφωνα με τα οριζόμενα στα ανωτέρω (5) σχετικά:
α. Να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την υπ’ αριθ. (4) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.
β. Η εγκατάσταση, συντήρηση και απομάκρυνση των εργοταξιακών ρυθμίσεων θα γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθημερινά, πριν την έναρξη των εργασιών και θα απομακρύνονται με την λήξη του ωραρίου εργασίας του εργοταξίου, ανεξάρτητα εάν απαιτηθεί να εκτελεσθούν εργασίες την επόμενη ημέρα.
γ. Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, είτε να καλυφθεί.
δ. Πριν την εφαρμογή των ανωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ενημερώνεται έγκαιρα ο αρμόδιος Δήμος και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Κατούνας ή Α.Τ. Αμφιλοχίας).

ΑΡΘΡΟ (3)
Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 07.00΄ ώρα του Σαββάτου 31/12/2022 και ύστερα από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης και λήγει με την δύση του ηλίου την Παρασκευή 31/03/2023.

ΑΡΘΡΟ (4)
Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Α.Τ. Αμφιλοχίας και το Α.Τ. Κατούνας, κατά τόπο εδαφικής αρμοδιότητας.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button