sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ακόμη σε ρυθμούς Covid, με την πανδημία σε πλήρη ύφεση, το «ακέφαλο» νοσοκομείο Αγρινίου

Καθημερινά τα παράπονα από πολίτες-ένας ασθενής καταλαμβάνει ολόκληρο όροφο, δεκάδες στοιβάζονται στους άλλους

Συχνά είναι τα παράπονα πολιτών που ταλαιπωρούνται στο νοσοκομείο του Αγρινίου, είτε ως συνοδοί, είτε ως ασθενείς.

Πρόκειται για μια κατάσταση που έχει χειροτερέψει εξαιτίας και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Οι καταγγελίες σχετίζονται με τις πολύωρες αναμονές , τις δυσλειτουργίες αλλά και τις κακές συμπεριφορές, με τις οποίες έρχονται ορισμένες φορές αντιμέτωποι οι παραπονούμενοι πολίτες, που μίλησαν στο agriniopress.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας συνοδού που θέλησε να ανεβεί σε θάλαμο για τον σύζυγό της.

«Γυναίκα με άνοια με χαρτί του νοσοκομείου ότι μπορεί να ανέβει στην Παθολογική στο θάλαμο … δεν της επιτρέπουν και ακόμη χειρότερα δεν δέχονται να μας μιλήσουν τηλεφωνικά. Σε γυναίκα με άνοια και με χαρτί εισόδου. Ακόμη και όταν ζητήσαμε να της κάνουν νέο τεστ αρνήθηκε. Ακόμη και όταν ζητήσαμε να ανεβάσουν τα πράγματα του ασθενή αρνήθηκε. Τι θα γίνει πια με αυτούς τους υπαλλήλους;» αναφέρει η καταγγέλλουσα που δημοσίευσε το περιστατικό στο facebok:

Σε άλλη περίπτωση, υπήρξαν μόλις πριν λίγες μέρες σοβαρά παράπονα για 70χρονη γυναίκα με υψηλο πυρετό και αρνητικό τεστ pcr που όπως καταγγέλλεται με τις ώρες περίμενε μέσα στον ήλιο, μαζί με τον σύζυγο της και έναν ακόμη συνοδό για να την δεχτούν.

Παράπονα όμως έχουν φτάσει στο agriniopress και με το θέμα της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και του μικροβιολογικού. Σχεδόν καθημερινά,

Η αιτία που δίνεται για τις δυσλειτουργίες, μάλλον δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Το νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί σε ρυθμούς πανδημίας, όπως δηλαδή τον Μάϊο όταν η Covid «σάρωνε» την περιοχή με δεκάδες κρούσματα και συνεχείς νοσηλείες. Η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα αν και οι επιδημιολογική εικόνα της περιοχής ειναι πάρα πολύ καλή: Τα κρούσματα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι εισαγωγές σχεδόν μηδαμινές.

Είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρος ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου Αγρινίου αυτή τη στιγμή, νοσηλεύει μόλις ένα περιστατικό ασθενούς! Ο όροφος εξακολουθεί να λειτουργεί αποκλειστικά ως κλινική Covid, με αποτέλεσμα όλες οι άλλες δραστηριότητες να «στοιβάζονται» σε άλλους χώρους.

Τα παρακάτω περιγράφουν με γλαφυρότητα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα:

– Λίγα τα ραντεβού και πολλά τα αιτήματα για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
– 60 κρεβάτια άδεια, ένα κατειλημμένο στην κλινική Covid!
– Σε άλλους χώρους «στριμώχνονται» διαφορετικές ειδικότητες και τα κρεβάτια δεν επαρκούν.
– Τα τακτικά χειρουργεία συνεχίζουν στο 20% , όπως και στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας, με τους χειρουργούς να «τσακώνονται» με τους ασθενείς τους για την προτεραιοποίηση.
– Τώρα, την θερινή περίοδο, η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει, μιας και είναι η περίοδος των αδειών, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλο μέρος του προσωπικού απασχολείται στους εμβολιασμούς.
– Η ΜΕΘ παραμένει Covid και είναι άδεια. Αραγε τι θα γίνει εάν ένας συνάνθρωπος μας χρειαστεί ΜΕΘ, πχ μετά απο εγκεφαλικό ή τροχαίο; Δεν πρέπει να μετατραπεί σε κανονική ΜΕΘ;

Με βάση τα παραπάνω, μάλλον φυσιολογική εξέλιξη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών, σε ένα Ίδρυμα που δείχνει να πηγαίνει με τον… «αυτόματο» και ουσιαστικά να μην διοικείται. Εκτός κι αν ασκεί διοίκηση η Επιτροπή που έχει συσταθεί εδώ και μήνες και που το αντικείμενό της, είναι αποκλειστικά η παροχή συμβουλών για τον κορωνοϊό.

“Χρειάζεται ισορροπία, ο σχεδιασμός ήταν λάθος εξαρχής και αυτό φαίνεται και τώρα με την υπολειτουργία του νοσοκομείου που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υποτιθέμενες συνθήκες έξαρσης της Covid. Την στιγμή που η πανδημία υποχώρησε έπρεπε άμεσα να γίνουν αλλαγές, για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ομαλοποίηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά υγειονομικές πηγές στο agriniopress.

Αυτό είναι άραγε το… restart για  το οποίο μίλησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν έναν περίπου μήνα;

Αξιοσημείωτο είναι τέλος,  πως σήμερα το απόγευμα, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγειας για την Covid, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κοντοζαμάνης, υποστήριξε πως τα νοσοκομεία της χώρας, έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα!

Ένα Σχόλιο

  1. Είναι κακό, αλλά θα το πω: αυτή είναι η κανονικοτητα που σας αξίζει. Κοινωνία που δεν θέλει να προοδεύσει, δεν προοδεύει ποτέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button