Γεγονότα

Aκόμη μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. των νοσοκομείων

epi-neo-nosokomeio2Άλλη μία επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μια συνεδρίαση που τελικά δεν τελεσφόρησε, αφού διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση πάνω στα εντός ημερησίας διατάξεως θέματα, μετά την αποχώρηση από αυτή, του εκπροσώπου των εργαζομένων του Νοσοκομείου στο Δ.Σ. κ. Στέλιου Μερμίγκη.

Καμία νύξη δεν έγινε για την παραίτηση του κ. Φαφούτη από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Βλάχο, ούτε αυτή αναγνώστηκε μπροστά στα μέλη του Συμβουλίου, όπως προβλέπεται, ενώ στη συζήτηση δεν ειπώθηκε τίποτα για την παιδιατρική κλινική, που μαζί με την καρδιολογική, είναι αυτή που «πάσχει» περισσότερο και στην οποία υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη ενός τουλάχιστον ακόμη γιατρού.

Τα αίματα άναψαν όταν η συζήτηση ήρθε στο θέμα των εφημεριών, με την Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών κα Πουρνάρα να ενίσταται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατανομή των εφημεριών, για το ότι, δηλαδή, δεν τηρείται η απόφαση του Δ.Σ. για ισοκατανομή των εφημεριών του υπόλοιπου επιστημονικού προσωπικού.

Για του λόγου το αληθές, κλήθηκε από το προσωπικό άτομο υπεύθυνο για τις εφημερίες, που επιβεβαίωσε πως οι αποφάσεις που παίρνονται από το Δ.Σ. του νοσοκομείου για ισοκατανομή των εφημεριών, δεν εφαρμόζονται.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Στ. Μερμίγκη, όταν ο ίδιος θέλησε να πάρει τον λόγο για το θέμα αυτό, ο κ. Βλάχος δεν του παραχώρησε το δικαίωμα.

Μετά από την νέα ένταση  ο κ. Μερμιγκης πήρε τελικά τον λόγο, επισημαίνοντας στον διοικητή πως, παρά τις καταγγελίες που ο πρώτος έχει κάνει και τις επιστολές που  έχει κοινοποιήσει, γραπτή απάντηση από τον διοικητή, δεν ήρθε ποτέ. Σύμφωνα με τον κ. Μερμίγκη, καμία κίνηση δεν έγινε από πλευράς του διοικητή, μετά και από την παρέμβαση Ρακιντζή και την εντολή της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, για να ελεγχθούν τα όσα από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων καταγγέλθηκαν περί αναξιοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Μερμίγκης σε επικοινωνία που είχε το agriniopress.gr μαζί του, ο κ. Βλάχος ανέφερε πως από τη στιγμή που έφτασε η καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το θέμα έληξε και πως από εκεί και έπειτα είναι καθαρά θέμα υπηρεσιών του νοσοκομείου για το αν κινούνται ή όχι οι διαδικασίες των ελέγχων.

Η διαδικασία έληξε πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, με αποχώρηση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, όταν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην ερώτησή του προς τον διοικητή, γιατί δεν τηρεί τα όσα προβλέπει το οργανόγραμμα, εκείνος απάντησε «κάνε μου εισήγηση!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close