Γεγονότα

Ακόμη οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου 40 μέρες μετά

katastrofi-sykia-zevgaraki-3Την αρχική αποζημίωση των 580 ευρώ περιμένουν ακόμη οι πλημμυροπαθείς των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς νεροποντής και πλημμύρας που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, 40 μέρες από το καταστροφικό φαινόμενο και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως η καταγραφή των ζημιών (νοικοκυριών από τον Δήμο Αγρινίου και τους άλλους Δήμους αντίστοιχα και πληγεισών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια) και ενώ οι αιτήσεις νοικοκυριών μόνο στον Δήμο Αγρινίου ξεπέρασαν τις 1.100 , οι κάτοικοι και επαγγελματίες των εν λόγω περιοχών (σε Αγρίνιο, Ζευγαράκι, Κλεισορεύματα κ.α.) , δεν έχουν λάβει την αρχική αποζημίωση αλλά ούτε και το εφάπαξ επίδομα των 5.000 (νοικοκυριά) και των 8.000 ευρώ (επιχειρήσεις) για το οποίο ψηφίστηκε σχετική τροπολογία από τη βουλή στα μέσα του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον δήμο Αγρινίου, καταγράφτηκαν περίπου 35 πληγείσες επιχειρήσεις.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση των φονικών πλημμυρών στην δυτική Αττική οι πρώτες αποζημιώσεις καταβλήθηκαν δυο εβδομάδες μετά τις καταστροφές.

Για την καταβολή των παραπάνω αποζημιώσεων αναμένεται ανακοίνωση  της κυβέρνησης καθώς αποτελεί κυβερνητική αρμοδιότητα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι πληρωμές θα γίνονταν άμεσα, φαίνεται πως η σε δεύτερο βαθμό ελεγκτική διαδικασία των αιτήσεων καθυστερεί υπερβολικά και εύλογα υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους πληγέντες αλλά και τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close