Αυτοδιοίκηση

Ακόμη 258.449,74 ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό στη Λευκάδα

geg-seismos-lefkada5Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσε ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου 2015, στη Λευκάδα.

Χθες  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε ακόμη μια σύμβαση κατασκευής έργου, ύψους 258.449,74 ευρώ για την “Αποκατάσταση – αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου από οικισμό Σφακιωτών, Αλεξάνδρου, Πλατυστόμων έως Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη στο Λειβάδι.

Το ως άνω υποέργο εντάσσεται στο έργο “Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμούς στις υποδομές ΠΕ Λευκάδας – ΠΕ Κεφαλληνίας – ΠΕ Ιθάκης” και χρηματοδοτείται με 258.449,74 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από τις διατεθείσες πιστώσεις του προγράμματος της ΠΙΝ με ΚΕ 2015ΕΠ02200006.

Ο ανάδοχος του έργου ανέλαβε τη δέσμευση της αποπεράτωσής του εντός 180 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

“Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας στους κατοίκους για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω του ο σεισμός” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος τονίζοντας ότι “ήδη η εικόνα του οδικού δικτύου της Λευκάδας είναι ικανοποιητική και η πορεία των έργων, ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς”. Με την εφαρμογή των συμβάσεων αυτών αναμένεται να αποκατασταθεί η βατότητα, στις περιοχές που είχαν παρουσιαστεί προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button