Γεγονότα

Ακατάλληλο νερό εδώ και 20 μέρες σε χωριά της Δ.Ε. Παναιτωλικού

epi-nero2Σύμφωνα με επίσημο επείγον από 06/11/2015 (20 μέρες πρίν) έγγραφό της, με αριθμό πρωτοκόλλου 288711/6784 , το οποίο μοιράστηκε στα καφενεία του χωριού απ όπου και το διαβάζουμε και σας το παραθέτουμε η  Περιφάρεια Δυτικής Ελλάδος-ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ  απευθυνόμενη στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και τους τοπικούς προέδρους Αγ. Παρασκευής-Σιτομένων-Σκούτερας και Αγ. Βαρβάρας , στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας μετά την  ανάλυση δειγμάτων που λήφθηκαν στις 22-9-2015 , ανακοινώνει πως διαπιστώθηκε μεγάλη απόκλιση μικροβιακών δεικτών κοπρανώδους προέλευσης μικροβίων .

Τα δίκτυα αυτών των χωριών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και η   ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ εισηγείται την άμεση διακοπή ολικής χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.
 
Στα μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα, με βάση το έγγραφο της 06/11/2015 , είναι και η ενημέρωση πόρτα πόρτα των πολιτών ότι δεν πρέπει το νερό να χρησιμοποιείται για καμία χρήση  έως και εφόσον βρεθούν κατάλληλα δείγματα μετά από διορθωτικές κινήσεις !!!!
 
ΟΥΤΕ ΠΟΣΗ – ΟΥΤΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ – ΟΥΤΕ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΚΕΥΩΝ Η ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΩΜΑ!!!!
 
Αλλά και :
Τονίζεται επίσης ότι  η χλωρίωση δεν αποτελεί λύση αλλά δικλείδα ασφαλείας.
 
 
και ζητά την άμεση ενημέρωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας για  τις διορθωτικές ενέργειες των προς ενημέρωση .

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ αναφέρει :

Μία μικρή απορία προς κάθε αρμόδιο ..
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ   εδώ και 20 μέρες  μας αφήσατε εν αγνοία μας , αλλά εν γνώση σας , να πίνουμε νερό, να μαγειρεύουμε, να δίνουμε στα παιδιά μας ;
Η   ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ σας εισηγήθηκε ναι ή όχι  την άμεση διακοπή ολικής χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση;
6/11/2015 δεν είχατε απάντηση για το δείγμα που λήφθηκε 22/9/2015 ; Σήμερα ξημερώνει 27/11/2015.
Πότε σκοπεύετε να πάτε πόρτα – πόρτα για ενημέρωση των κατοίκων;
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close