Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ακατάλληλο για πόση και μαγειρική χρήση το νερό σε Μύτικα, Καραϊσκάκη και Κανδήλα

Έγινε γνωστό από τον δήμο Ξηρομέρου πως στις Κοινότητες Καραϊσκάκη, Μύτικα και Κανδήλας ισχύει απαγορευτικό χρήσης του νερού τους για πόση και μαγειρική χρήση, μετά από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη τα εξής:

“Η νέα δημοτική αρχή και σε αυτό τον τομέα εκτός, από τα προβλήματα επάρκειας νερού που παρέλαβε, έχει να αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του, λόγω του ότι κάτι δεν γινόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει είναι:

1. Βγήκε ήδη ο ανάδοχος καθαρισμού των δεξαμενών, οι οποίοι καθαρισμοί έχουν χρόνια να γίνουν.

2. Προχωρήσαμε στην προμήθεια χλωριωτών και επαρκούς ποσότητας χλωρίου.

3. Από τα οκτάμηνα που μόλις ήρθαν, προχωράμε στην σύσταση συνεργείου συνεχούς και επισταμένης παρακολούθησης της χλωρίωσης του νερού.

4. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Δ/νση Υγιεινής, εφαρμόζοντας όλα τα προτεινόμενα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής του νερού που μας θέτει.

5. Τρέχουμε μελέτες και έργα ύδρευσης, που θα έρθουν να συνεισφέρουν στην βελτίωση και της ποιότητας του νερού, εκτός από την επάρκεια.

6. Για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, έχει δημιουργηθεί στο κεντρικό μενού η ενότητα ”ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ”, όπου εκεί αναρτώνται από τον περασμένο Ιούλιο, οι μετρήσεις τις ποιότητας του νερού. Αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα συνέχεια, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button