ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αιχμές του Τ. Ζούζα κατά της δημοτικής αρχής για τη μη εκλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη» στη Ναυπακτία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ταξιάρχης Σούζας, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη στο δήμου Ναυπακτίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτική συμβούλιο (διαβάστε εδώ) κατά την οποία όμως δεν προέκυψε «εκλεκτός» του σώματος για τη θέση, καθώς αν και ο κ. Σούζας ήταν ο μόνος υποψήφιος, τελικά δεν επετεύχθη η συγκέντρωση των 3/5 των δημοτικών συμβούλων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που αφήνονται αιχμές για την τακτική της δημοτικής αρχής επί του θέματος αναφέρει:

«Ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο γνωστός Καλλικράτης προβλέπει μεταξύ άλλων ένα νέο, ιδιαίτερα χρήσιμο και απαιτητικό θεσμό: το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Το νέο αυτό θεσμικό όργανο θα δέχεται τις διαμαρτυρίες, τις καταγγελίες και τις προτάσεις των δημοτών και θα παρεμβαίνει με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος του δημότη.

Ακριβώς επειδή ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα ενεργεί και σαν «ελεγκτής» του Δήμου, η νομοθεσία προέβλεψε να εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία των 3 /5 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε και να είναι της ευρύτερης δυνατής αποδοχής, και να μην είναι ευάλωτος σε πιέσεις και εξαρτήσεις από μία μόνο δημοτική παράταξη.

Στην ψηφοφορία της 19/2/2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ η υποψηφιότητα ήταν μια και μοναδική.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να συναινέσει με αποτέλεσμα τι μη εκλογή του συμπαραστάτη.

Η πορεία του Δήμου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ στο πλαίσιο της υλοποίησης των νέων θεσμών που προβλέπει θα είναι δύσκολη, απαιτητική, και θα χρειαστεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων και των κοινωνικών φορέων.

Η δημοτική αρχή όμως φαίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται. Ελπίζουμε στη συνέχεια να κατανοήσει ότι στην προσπάθεια αυτή δεν θα τη βοηθήσουν ούτε τα φραστικά τεχνάσματα, ούτε τα λευκά ψηφοδέλτια ούτε παρελκυστικές τακτικές, ούτε οι παρασκηνιακές συμφωνίες, ούτε οι φοβίες, ούτε η αλαζονεία της εξουσίας, που έκανε πολύ νωρίς την εμφάνισή της».

emprosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button