Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ένα Σχόλιο

  1. Αλήθεια γιατί εδώ και πολλές ημέρες δεν υπάρχει πυροσβεστικό όχημα στο δασύλλιο του Αγ. Χριστοφόρου; Καθε χρόνο την αντιπυρική περίοδο υπήρχε όχημα στην περιοχή από το πρωί μέχρι της δέκα το βράδυ.
    Και φέτος ενώ στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου υπήρχε όχημα , τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει.Και χθες πάλι δεν υπήρχε. Έπρεπε να βγει ανακοίνωση από περιφέρεια ,δήμο , πυροσβεστική ώστε να απαγορεύεται η διέλευση μέσα από το δάσος .Ξέρετε τι γίνεται κάθε απόγευμα από τους περιπατητές ; χαμός.Είναι κρίμα να μην φυλάσσεται αυτός που πνεύμονας που έπρεπε κανονικά να υπήρχε φύλαξη όλο το εικοσιτετράωρο. Θα γίνει καμιά στραβή και τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Για να το δουν λίγο οι υπεύθυνοι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button