Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία: Προχωρούν τρεις νέες επενδύσεις με φωτοβολταϊκά

Με την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας και την δραστική μείωση του επενδυτικού κόστους για τη δημιουργία Φ/Β σταθμών τα τελευταία χρόνια, έχει αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε φωτοβολταΪκά.

Στη Αιτωλοακαρνανία, ήδη αξιοποιούν αυτό το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, με 3 νέες επενδύσεις σε σταθμούς φωτοβολταϊκών, τις οποίες και παραθέτουμε:


Εγκρίθηκε νέα επένδυση για φωτοβολταϊκό στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας,εγκατεστημένης ισχύος 80 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 80 MW της εταιρείας «DALAST ΑΕ» (εκμισθωτή και φορέα), στη θέση «Σαλτίνη», Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Βονίτσης και Ξηρομέρου, της Δ.Ε. Ανακτορίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας της Π.Ε. Αιτ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Το έργο χωροθετείται σε δύο τμήματα του ιδίου γεωτεμαχίου με έκταση για το τμήμα Α 378.657,41 τ.μ. και για το τμήμα Β 525.438,62 τ.μ., τα οποία αποτελούν τμήμα ευρύτερου γεωτεμαχίου με εμβαδό 1.770.347,64 τ.μ.

Πράσινο φως έλαβε ακόμα μια επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα και συγκεκριμένα για φωτοβολταϊκό σταθμό (Φ/Β) παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 13,00 MW στη θέση «ΚΟΝΤΟΜΑΡΩ» Δ.Ε. Πάλαιρου, Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς υλοποίηση. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία INTERPHOTON ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

Προχωρά επίσης έργο που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία δύο (2) Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής, ισχύος 19,952 MW έκαστος, στη θέση ΠΑΛΑΙΟΣΠΑΡΤΟ, καθώς και των συνοδών έργων αυτών (οικίσκοι ελέγχου, Δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV ηλεκτρικής σύνδεσης των Φ/Β σταθμών με ήδη αδειοδοτημένο Υ/Σ 33/150Kv) στην Δ.Ε. Αμφιλοχίας Αιτ/νίας. Οι θέσεις εγκατάστασης των Φ/Β σταθμών επιλέχθηκαν έτσι ώστε να γίνεται εκμετάλλευση του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής καθώς και του κοινού Υ/Σ ο οποίος έχει αδειοδοτηθεί. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ.

ypodomes.com ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΕΑ

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button