Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Αιτωλοακαρνανία: Ώρα μηδέν για τα ΑΜΕΑ»

Γράφει ο Χρήστος Παπαπαναγιώτου

Στην Αιτωλοακαρνανία και στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου οι δήμαρχοι αδιαφορούν για την ύπαρξη, υγεία και σωστή διαβίωση ανθρώπων που έχουν ανάγκη την άμεση βοήθεια μας μιας και είναι συνάνθρωποι μας ΑΜΕΑ

Οι δήμαρχοι μετά από συνεχείς ενοχλήσεις από την Περιφέρεια, τον σύλλογο ΑΜΕΑ δεν απαντούν σε κύριες ερωτήσεις και δεν προβαίνουν σε κάποια ενέργεια για συμπολίτες που ζητούν άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα τους.

Στα σπίτια τους δεν υπάρχει πρόσβαση ασθενοφόρου και οι δρόμοι είναι χειρότεροι και από κατσικόδρομους. Κάθε φορά που θέλουν να βγουν ακόμα και για τα βασικά, όπως ψώνια πρέπει να περπατήσουν με κίνδυνο της εύθραυστης σωματικής τους ακεραιότητας.

Τους χειμερινούς μήνες κινδυνεύουν να πνιγούν από τα βρόχινα νερά. Η ερώτηση προς τους κύριους δημάρχους είναι η εξής: Αν κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένας δικός τους άνθρωπος εξ αίματος θα αδιαφορούσαν το ίδιο;

Ο πολιτικός κύριος Βελόπουλος έχει καταθέσει μέχρι επερώτηση στην βουλή για αυτό το θέμα.
Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα δείχνουν την πραγματικότητα. Δρόμοι χωρίς φωτισμό που γίνονται με τη παραμικρή βροχή ποτάμια!

Η αναφορά στο θέμα από την πρόεδρο του συλλόγου ΑΜΕΑ, κ. Ελισάβετ Κρητικού:

Εδώ και ένα 6μηνο είχαμε καταγγελίες από μέλη μας ΑμεΑ, ότι δεν έχουν πρόσβαση στην οικία τους λόγω καταστροφής του οδοστρώματος. Ευθύνης των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Οι περιοχές της ευθύνης τους είναι περιοχή ΧΥΤΑ στο Καστράκι Αγρινίου, και περιοχή Μαγούλα στο Μεσολόγγι. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και ο υπεύθυνος τεχνικής υπηρεσίας, κ. Λύρος και κ. Κουφός αρνήθηκαν με απαντητική επιστολή στον Σύλλογό μας, την διόρθωση του δρόμου των ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα, πάσχουν από ΣΚΠ (ζεύγος Ιωαννου-Δημητριου και Μαρίας).

Ο Δήμος Αγρινίου στην περίπτωση του ΑμεΑ ( με σοβαρή καρδιοπάθεια), κ. Πριοβόλου Παναγιώτη, αν και τα θέματα χρονίζουν αδιαφορούν πλήρως. Δήμαρχος Αγρινίου είναι ο κ. Γ. Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών είναι ο κ Μ. Σκορδόπουλος και υπεύθυνη μηχανικός τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου είναι η κ Παππά.

Δεν λάβαμε απαντητική επιστολή αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη μηχανικό κ. Παππά, εισπράξαμε άρνηση. Κονδύλια υπάρχουν για διορθώσεις οδοποιίας και για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ. Οι μόνοι που απάντησαν στα έγγραφα- καταγγελίες μας, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, και έγινε θέμα στο κοινοβούλιο με ερώτηση απ’ την Ελληνική Λύση. Αν και έχουν ενημερωθεί για το θέμα, άπαντες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Σε κοινό δελτίο τύπου με την ΕΕΣΚΠ Δυτικής Ελλάδας (Ελληνικη Ένωση για την Σκλήρυνση κατά πλάκας),το θέμα ακούστηκε σε τοπικά δημοσιογραφικά site,ραδιόφωνα,και σε εφημερίδες.

Αλλα δυστυχώς το θέμα παραμένει, με καθημερινή έκθεση της ζωής των ΑΜΕΑ σε κίνδυνο, αφού δεν μπορεί να μεταβεί ασθενοφόρο στις οικείες περιμένουμε να πάρει θέση το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ευρωβουλευτες μας, και η ΚΕΔΕ Ελλάδος. Ευελπιστούνε να δοθεί τέλος στα προβλήματα των συνανθρώπων μας που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Πρόσβαση!

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος

Ελισάβετ Κρητικού Καραμπούλη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button