sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία: Το ότι δεν υπάρχει εργαστηριακή επιβεβαίωση, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κρούσματα

Με ανακούφιση καθημερινά οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας, ακούνε τις ανακοινώσεις περί της πορείας του κορωνοϊού και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.


Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και η Επιτροπή στη όποια ηγείται ο κ. Τσιόδρας, έχουν τονίσει εδώ και μέρες πως τα πραγματικά περιστατικά είναι πολύ περισσότερα.

Ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, πριν από λίγο είπε ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Με βάση αυτόν τον υπολογισμό, θεωρείται λοιπόν απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα και στην Αιτωλοακαρνανία. Τη στιγμή μάλιστα που υφίστανται εστίες στην δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται ο εργαστηριακός έλεγχος. Οι περιπτώσεις των ήπιων συμπτωμάτων , που είναι και οι πολύ περισσότερες, δεν ελέγχονται καν στα νοσοκομεία και συνίσταται περιορισμός των ασθενών, ώστε να μην μεταδώσουν τον ιό. Ουσιαστικά, όλες αυτές οι περιπτώσεις αδιαθεσίας, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κρούσματα κορωνοϊού, λένε οι ειδικοί.

Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουν αποφασιστεί όλοι αυτοί οι αυστηροί περιορισμοί ( που σχεδόν καθημερινά ενισχύονται) , ώστε οι ασυμπτωματικοί ασθενείς ή αυτοί με τα ήπια κρούσματα να μην μεταδώσουν τον ιό με ταχύτητα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και καταρρεύσει έτσι το σύστημα υγείας.

Εργαστηριακοί έλεγχοι γίνονται πλέον σε περιπτώσεις πιο βαριάς συμπτωματολογίας, που θα χρήζουν και περίθαλψης.

Να σημειωθεί τέλος, πως η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, εδώ και μέρες ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, χωρίς να γνωστοποιεί τις περιοχές όπου αυτά εντοπίζονται, προφανώς για να αποφευχθούν καταστάσεις πανικού σε τοπικές κοινωνίες.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το νοσοκομείο του Αγρινίου, προετοιμάζεται να υποδεχτεί ασθενείς με κορωνοϊό, δημιουργώντας μια μεγάλη κλινική γι’αυτόν τον σκοπό (Δείτε σχετικά ΕΔΩ).

Αυτό θα συμβεί στην επόμενη φάση εξάπλωσης του ιού, όταν δηλαδή το νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο, δεν θα μπορεί να νοσηλεύσει άλλους ασθενείς.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button