Σημαντική μελέτη: Στην Αιτωλοακαρνανία προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό γιατί τρώμε “πυρωμάδα”!

Το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία δεν έχει υπάρξει ακόμη τεκμηριωμένο κρούσμα κορωνοϊού έχει προκαλέσει πάρα πολλές έρευνες ανά τον κόσμο. Ακόμη και ότι φταίει το πολύ ούζο- που σκοτώνει τα μικρόβια και καταναλώνεται κατά κόρον στην περιοχή μας-έχει γραφτεί. Ή ότι φταίει η απομόνωση και ότι δεν περνάει η Ιόνια Οδός από την περιοχή μας.

Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Κουάλα Λουμπούρ, που μελέτησε αποκλειστικά την περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας κατ’ εντολήν του υπεύθυνου επιδημιολόγου κ. Τσιόδρα, έρχεται να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα και να αναφέρει ότι βασικά το DNA στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου περιέχει ορισμένα ειδικά νουκλεϊνικά οξέα που διασπούν τον πυρήνα του ιού, τα οποία, όσο και να φαίνεται απίστευτο, οφείλονται στο ότι οι Αγρινιώτες τρώνε πολλή πυρωμάδα (ή “πρωμάδα” στην τοπική διάλεκτο!).


Η έντονη χρήση του ψημένου ψωμιού στα κάρβουνα με ελαιόλαδο και ρίγανη, μπορεί να συνοδεύει συνήθως ψητά και λοιπά ανθυγιεινά φαγητά αλλά αποδεικνύεται “λίρα εκατό” ενάντια στον κορωνοϊό ο οποίος δεν μπορεί να επιζήσει σε οργανισμούς που είχαν για χρόνια την συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια.

Μένει όλα αυτά να αποδειχτούν και με περαιτέρω εργαστηριακές έρευνες ασφαλώς αλλά τα τελικά αποτελέσματα δεν πρόκειται να αργήσουν πάνω από 45 μέρες. Να που η πλάκα που γινόταν ότι μπορεί να ευθύνονται τα κοκορέτσια και τα φρυγαδέλια, ήταν όμως η, πέραν πάσης υποψίας, “πρωμάδα” που προστάτευσε μέχρι τώρα την περιοχή!

Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει κάτι, ισχύει το “μένουμε σπίτι” και για την περιοχή μας

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: κορωνοϊός πυρωμάδα