ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία-κορωνοϊός: Αισιοδοξία για τη συνέχεια-δείχνει ελεγχόμενη η κατάσταση

Επαφές κρουσμάτων δεν χρειάστηκε να κάνουν ακόμη το τεστ και βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα

Καλά νέα έφτασαν σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, σχετικά  με τα αποτελέσματα των δειγμάτων για τον κορωνοϊό που εστάλησαν τις προηγούμενες μέρες.

Οι απεσταλμένοι του ΕΟΔΥ στην περιοχή ξεκίνησαν από την Κυριακή, όταν και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, την ιχνηλάτηση των επαφών αρχικά του γιατρού.

Ο μικρός κύκλος επαφών βοήθησε και η κατάσταση δεν ξέφυγε. Αυτό, το μαρτυρά και το γεγονός πως και τα δείγματα που ελέγχθησαν, βγήκαν όλα αρνητικά.

Πρόκειται για πέντε Πακιστανούς που είχαν ανεβάσει πυρετό και 11 ακόμη στενών επαφών των υπαρχόντων κρουσμάτων που ελέγχθησαν.

Πλέον, η ιχνηλάτηση έχει σχεδόν τελειώσει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, υπάρχουν επαφές που δεν χρειάστηκε όμως να κάνουν ακόμη το τεστ για τον κορωνοϊό και βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Με το μέτωπο του Πύργου να έχει κλείσει, αυτό της Πάτρας τείνει να σβήσει σιγά-σιγά, γεγονός που μαρτυρά και ο μικρός αριθμός ατόμων στα νοσοκομεία.

Το αισιόδοξο σενάριο των ειδικών, από την στιγμή που δεν υπάρχουν “ορφανά κρούσματα” και τα νέα περιστατικά μειώνονται συνεχώς ανά την Ελλάδα, είναι πως σε 10-15 ημέρες η Αιτωλοακαρνανία θα “σβήσει” από τον χάρτη του κορωνοϊού. Φτάνει βέβαια να μην επικρατήσει χαλαρότητα ως προς την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, με τις “επικίνδυνες” μέρες να είναι μπροστά, ενόψει της κορύφωσης της περιόδου του Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button