Δυτική ΕλλάδαΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αιτωλοακαρνανία: «Στην διάθεση σας να στηρίξουμε το έργο των νοσοκομείων», λένε οι υγειονομικοί σε αναστολή

Ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με δύο rapid tests την εβδομάδα

Επιστολή των υγειονομικών υπαλλήλων των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου που έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων καθότι δεν εμβολιάστηκαν- Τι αναφέρει

Με επιστολή τους, διαμέσου πληρεξούσιου δικηγόρου, προς τον Διοικητή Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας Μιχαήλ Σερασκέρη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου κα Ελένη Φιλιπποπούλου, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου και το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι υγειονομικοί από τις νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου οι οποίοι και έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων υπογραμμίζουν ότι «είναι άδικο να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας, εξ αιτίας της απουσίας μας και μιας λανθασμένης υγειονομικής αντιμετώπισης άμεσα συνδεδεμένη με την ανυπαίτια και αδικαιολόγητη αναστολή μας».


Θέτουν παράλληλα εαυτούς στη διάθεση του Συστήματος Υγείας τονίζοντας ότι «όλοι οι υγειονομικοί που βρισκόμαστε σε αναστολή καθηκόντων, είμαστε στην διάθεση σας για να στηρίξουμε το έργο των νοσοκομείων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Η προσέλευσή μας μπορεί να ελέγχεται με δύο rapid-test εβδομαδιαίως, όπως γίνεται άλλωστε σήμερα και σε όλες τις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες».

Αναφέρει η επιστολή:

«Κύριε Διοικητά και Κυρία αναπληρώτρια Διοικ/τρια του Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας,

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, λόγω της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τα νοσοκομεία, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίζουμε ότι:

  1. Τα κρούσματα στην κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του covid και των μεταλλάξεων του, έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα. Είναι πλέον ολοφάνερο και αποδεδειγμένο ότι όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του.
  2. Οι εμβολιασμένοι συνάδερφοι μας στα νοσοκομεία, εργάζονται εξοντωτικά λόγω της παράλογης απουσίας μας, η οποία επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκτός από το ότι οι συνάδελφοι μας νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό (με ότι αυτό συναπάγεται για τους ασθενείς), καλούνται 5 ημέρες μετά την νόσησης τους να εργαστούν ξανά στο νοσοκομείο, χωρίς να διευκρινίζει κανείς με σιγουριά, τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

  1. Λόγω της υποχρεωτικής απομάκρυνσης μας από το νοσοκομείο, οι ζωές των συμπολιτών μας που νοσούν, κινδυνεύουν όχι μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά πλέον και από την μείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που επίσης νοσεί.
  2. Και ακόμη, σύμφωνα με την τελευταίες ακατανόητες διατάξεις της ΚΥΑ:

α. Στους συναδέλφους μας των οποίων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους έχουν «λήξει», τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται, ακολουθώντας τους εβδομαδιαίους διαγνωστικούς ελέγχους με την μέθοδο των rapid tests, όπως συμβαίνει έως σήμερα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους.

β. Ενώ για τους υγειονομικούς υπαλλήλους οι οποίοι έως τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νοσησης, όταν αυτά «λήξουν», ΔΕΝ τους επιτρέπεται να συνεχίσουν την εργασία τους με rapid tests και έτσι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας, εις βάρος των νοσοκομείων, της Δημόσιας Υγείας και των Συμπολιτών μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όλοι οι υγειονομικοί που βρισκόμαστε σε αναστολή καθηκόντων, είμαστε στην διάθεση σας για να στηρίξουμε το έργο των νοσοκομείων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Η προσέλευσή μας μπορεί να ελέγχεται με δύο rapid-test εβδομαδιαίως, όπως γίνεται άλλωστε σήμερα και σε όλες τις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε διαπράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα ή οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα.

Δεν έχουμε υπεξαιρέσει π.χ. χρήματα από το δημόσιο, ούτε εκκρεμεί εις βάρος μας κάποια δικαστική απόφαση.

Εργαζόμασταν έντιμα χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στην υπηρεσία μας και ξαφνικά απομακρυνθήκαμε από τις θέσεις μας εν μέσω πανδημίας, στερώντας τις υπηρεσίες μας προς όλους τους συνανθρώπους μας και τις ευαίσθητες νοσοκομειακές δομές.

Είμαστε οι ίδιοι που μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη εισπράτταμε τα εύσημα από την πολιτεία και το κράτος ως οι άξιοι “υπεράνθρωποι” που πήραμε στις πλάτες μας επιτυχώς, την διαχείριση του πρώτου και δεύτερου πανδημικού κύματος.

Είναι άδικο να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας, εξ αιτίας της απουσίας μας και μιας λανθασμένης υγειονομικής αντιμετώπισης άμεσα συνδεδεμένη με την ανυπαίτια και αδικαιολόγητη αναστολή μας.

Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να υποφέρουν με δυσβάσταχα ωράρια οι συνάδελφοί μας και να υποβαθμίζεται ολοσχερώς το σύστημα υγείας, επειδή η κυβέρνηση έχει επιβάλει εδώ και 5 μήνες, την απομάκρυνση μας από τα νοσοκομεία και έχει υποχρεώσει σε αναστολή εργασίας 7.000 εξειδικευμένους υγειονομικούς σε όλη την χώρα.

-Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας, νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου

 


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button