Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αιτωλική λόγχη: Άσκηση Εφέδρων σε ημιορεινή περιοχή του Ξηρομέρου (φωτο)

Το διήμερο 8-9 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε άσκηση του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων σε ημιορεινή περιοχή του Ξηρομέρου, κοντά στα χωριά Γουριώτισσα, Παλαιομάνινα, Σκουρτού, Χρυσοβίτσα, Πρόγρομο και Αγράμπελο.

Στόχος της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η ικανότητα ταχείας προσέλευσης των εθελοντών εφέδρων, υψηλής ετοιμότητας (Εθ. Εφ. ΥΕΣ.) κατόπιν κλήσης τους καθώς και την ικανότητά τους για άμεση ανάληψη αποστολής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κοινοποίησαν στον Τοπικό Τύπο, διαπιστώθηκε επίσης η ικανότητα διεξαγωγής αντιανταρτοπόλεμου σε 48ωρη επιμελητεία. Το σενάριο της ασκήσεως προέβλεπε παρουσία ατάκτου εχθρικής δύναμης στην παραμεθόριο.

Δύναμη εφέδρων κλήθηκε και μετέβη στην ζώνη ενδιαφέροντος με αποστολή εξασφάλιση της περιοχής. Αντικείμενα στα οποία ασκήθηκαν οι έφεδροι ήταν η δημιουργία βάσης περιπόλου, τακτική κίνηση περιπόλου, οργάνωση ενεδρών, επανδρώσεις σημείων ελέγχου, ασφάλεια και προστασία οικισμού καθώς και εξουδετέρωση απειλής (μάχη εντός κατοικημένης περιοχής).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολίασε

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close