Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία: Πρόσκληση για αιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. που επιθυμούν απόσπαση

Η Διεύθυνση Π.Ε. Αιτωλ/νίας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν, για σοβαρούς λόγους, να αποσπαστούν σε άλλη σχολική μονάδα εντός ΠΥΣΠΕ Αιτωλ/νίας για το διδακτικό έτος 2019-20, να αποστείλουν αίτηση απόσπασης (ΣΥΝ. 2 & 3) στη Διεύθυνση Π.Ε. Αιτωλ/νίας, από την Δευτέρα 22-07-2019 έως και την Παρασκευή 16-08-2019.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά – όπου αυτά απαιτούνται, θα αποσταλούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dipe.ait.sch.gr

Αιτήσεις, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Π.Ε. Αιτωλ/νίας πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας (16-08-2019), δε θα εξεταστούν ταυτόχρονα με τις εμπρόθεσμες.

Η αίτηση, που αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση για τα αναγραφόμενα στοιχεία, θα αποσταλεί συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για μοριοδότηση, όπως αυτά ορίζονται στην ενότητα Α΄ του Κεφ. Δ΄ της με αριθμ. Πρωτ. 56623/Ε2/10-04-2019 εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ για αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2019-20. Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται ακόμη κι αν είχαν κατατεθεί τον Νοέμβριο 2018, καθώς έχει ήδη παρέλθει το εξάμηνο από τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μετάθεσης και ο κάθε εκπαιδευτικός θα καταθέτει, κατά περίπτωση, με την αίτησή του και τα εξής δικαιολογητικά:

1) Βεβαίωση συνυπηρέτησης,
2) Πιστοποιητικό εντοπιότητας,
3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
4) Βεβαίωση σπουδών τέκνου/ων,
5) Ιατρική βεβαίωση (σε περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων του ιδίου ή μελών της οικογένειάς του).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας. Όλες οι σχολικές μονάδες της Π.Ε. Αιτωλ/νίας αποτελούν εν δυνάμει λειτουργικά κενά, γι’ αυτό δεν ανακοινώνεται πίνακας κενών.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναγράφουν στην αίτησή τους, τους λόγους για τους οποίους αιτούνται απόσπασης, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα παραστατικά στοιχεία, που αποδεικνύουν τους λόγους αυτούς.

Η εξέταση των αιτήσεων θα γίνει από το ΠΥΣΠΕ, μετά τη ρύθμιση των λειτουργικών υπεραριθμιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Επισημαίνεται ότι, ο χρόνος απόσπασης δε λογίζεται ότι διανύθηκε στην οργανική θέση για κατοχύρωση του δικαιώματος μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Π.Δ. 50/96 και του άρθρου 30 του Ν. 3848/2010.

Σημειώνουμε ότι:
α) σε περίπτωση που εκπαιδευτικός επιθυμεί να ανακαλέσει την αίτηση απόσπασής του, θα πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στην ίδια διεύθυνση, αίτηση ανάκλησης μέχρι στις 23/08/2019.
β) Στην περίπτωση που εκπαιδευτικός έχει υποβάλλει αίτηση απόσπασης σε άλλο ΠΥΣΠΕ κι αυτή ικανοποιηθεί, τότε ανακαλείται αυτοδίκαια η αίτηση απόσπασής του εντός ΠΥΣΠΕ.
γ) Εξαιρούνται του δικαιώματος αίτησης απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν ως στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία αυτών λήγει μετά την 31η Αυγούστου 2019.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που θα υποβάλουν αίτηση απόσπασης, όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 26310-50270 και 26310-50271 με την υπηρεσία από 20 έως 23 Αυγούστου 2019, για την επιβεβαίωση παραλαβής αυτής.

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button